Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Bojim se, da ima tudi sin depresijo


Vprašanje:

Pozdravljeni,

4 leta se zdravim za depresijo, ki jo uspešno nekako premagujem in morda bi lahko že bila brez zdravil, pa še nimam toloko poguma. Vendar sedaj pustimo mene, skrbi me za sina, ki imama po mojem iste težave kot jaz. Že nekaj čas je fant brez volje ( učenje mu gre dobro, je nadarjen), vsak večer se z jokom odpravlja spat, ker ga je drugi dan strah šole oz. sošolcev, ki ga po njegovem mnenju vsi sovražijo. Zanima me, če mu lahko kako pomagam, ker se bo kmalu začela šola in pravi, da on več ne zmore, da se boji da jaz umrem in bo on potem sam na svetu s svojimi težavami. Ker vem kako je, če boli duša, mi prosim svetujte kako naj pomagam otroku.

Lep pozdrav!

Odgovor:

Spoštovana!
Razumem vašo stisko, saj se sama borite z depresijo. Izgleda, da je tudi vaš sin v veliki stiski. Boji se zaradi vas, saj najbrž "vidi" vaše težave, po drugi strani pa še doživlja pritiske glede vrstnikov in ima težave pri vključevanju med vrstnike. Mislim, da bi bilo najbolje, da se odločite za obisk pri psihologu za vašega sina. Mislim, da potrebuje odkrit pogovor z nekom, ki ni čustveno vpleten v vašo družino.

Z vaše strani pa potrebuje podporo in razumevanje. Mogoče ne bi bilo slabo, da se pogovorite z razrednikom, ki vam bo lahko osvetlil dogajanje v šoli. Mogoče lahko kaj pomaga tudi s kakšnim razgovorom. Vašemu sinu pa ponudite dovolj opore, da se bo lahko soočil s svojimi strahovi in se zmogel postaviti zase in upreti pritisku, ki ga doživlja s strani vrstnikov. Ne odlašanjte z iskanjem strokovne pomoči za svojega sina.

Lep pozdrav!
 Simona Sanda, uni. dipl. psih.

Aktiven

Simona Sanda, uni. dipl. psih.

Partnerski odnosi in samsko življenje Vzgoja otrok Življenje s starostnikom

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal