Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Krvavitev - hemoroidi?


Vprašanje:

Spoštovani, sprašujem za mojega moža, ki je imel  v vaši ustanovi pred tremi meseci, podvežene vse tri hemoroide, sedaj pa že več kot en teden krvavi in ima hude bolečine pri odvajanju blata, bolečine pa so prisotne tudi v mirovanju. Oglasil se je pri svoji osebni zdravnici, ki ga je pregledala in mu dejala, da ima vnete hemoroide in mu predpisala mazilo. Prosila vas bi za vaš nasvet glede mazila, ali ga naj uporablja ali je bolje da se takoj oglasi v vaši ambulanti. Lep pozdrav!

Odgovor:

Po ligaturah se rane vedno zacelijo z brazgotino. Če kasneje bolnik trdo odvaja take brazgotine rade počijo, ranice pa neprijetno skelijo. Ker gre za umazano področje je celjenje podaljšano. Svetujem da se gospod prijavi na pregled pri nas. Vsekakor mu bomo lahko pomagali .

Lep pozdrav!

prof. dr. Pavle Košorok, dr. med.

Aktiven

prof. dr. Pavle Košorok, dr. med.

Črevesje in hemoroidi

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portalDodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.

Komentarji

5.11.2018 21:42:12
Pozdravljeni!

Že nekaj časa imam tezave pri odvajanju, velikokrat (cca. od meseca julija) sem veckrat zasledila obilno količino krvi pri odvajanju, na blatu ne, v školjki pa. Januarja sem opravila zelo podroben pregled blata in je bilo vse ok. Bila sem tudi pregledana (na hitro) pri osebni zdravnici (septembra) in je sklepala da gre za hemoroide. Sicer pa zadnjih 10 dni, nimam vec nekih tezav z hemoroidi. Res je tudi da sem bolj zaprta, obcasno odvajam vsak dan, vecinoma pa vsak drugi oz. tretji dan. Danes pa sem odvajala precej črno in zelo trdo blato, ko se je razmazalo pa zelene barve. Stara sem 33 let. Hvala za odgovor.