Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Ali srce boli?


Vprašanje:

Pozdravljeni. Že velikokrat smo se s prijateljicami pogovarjale glede srca. Prijateljica je imela takoj po rojstvu operacijo na srcu v Londonu. Lani je velikokrat rekla, da jo boli srce. Druga prijateljica pa pravi, da srce sploh ne more boleti. Zanima me, kaj je res? Lp!

Odgovor:

Srce seveda lahko boli, a mora biti z njim nekaj narobe. Prijateljica je takoj po rojstvu  verjetno imela ali odprto okno med oba predvoroma ali tri ali teralogijo Fallout. Ker danes živi, pomeni, da je poseg bil uspešen in verjetno zaradi tega nima več bolečin.
Če jo danes boli pri srcu, še ne pomeni, da je srce vzrok. Ponavadi je problem bolj pogosto v prsnem košu. Če boli srce, je potrebno nujno takoj kaj narediti. V večini primerov je problem v slabem pretoku skozi arterije, ki prehranjujejo srce samo, govorimo o angini pektoris, predinfarktem stanju, ki ni značilno za mlajše.
Potrebno je najti razlago za bolečine, ne pa neprekinjeno živeti z lažnim prepričanjem, da je srce vzrok, kar nam "pije kri". Lp!
 Marjan Berginc, dr. med.

Aktiven

Marjan Berginc, dr. med.

Srce in ožilje Cepljenje Otroške bolezni Zastrupitve in prva pomoč Prehlad, gripa in bakterijska vnetja Diagnostika Poklicne in redke bolezni

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.