Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Šumenje v prsih in depresija


Vprašanje:

Dober dan. Stara sem 45 let in že kar nekaj let me spremlja nekakšno šumenje v prsih, ampak le,če premikam zgornji del telesa. Če potisnem izmenjaje levo in desno rame naprej, se najbolj sliši in pri tem mi jemlje sapo. Zelo me je začelo ovirati pri fizičnem delu, ker imam občutek, da me duši. Res je, da se zdravim za depresijo in mi vsi kar rečejo da je to od tega (nekakšno tiščanje v prsih), ampak jaz mislim, da je to nekaj čisto drugega. Kot otrok sem pogosto bolehala za anginami in imela kar nekaj alergij (jajca, perje, prah, breskve, jagode, dimljeno meso, seno in penicilin) in takrat so rekli "nekakšna kurja prsa". Vem, da sva z mamo hodili na nekakšne terapije in sem morala veliko plavati. Kar nekaj let je tega, ko sem to omenila zdravniku, ki se je samo nasmejal, zato mi je vzelo pogum, da bi šla kam naprej. Prosim za kakršnikoli nasvet. Hvala in lep pozdra!

Odgovor:

Pozdravljeni!

Depresija ima veliko organskih simptomov, telesnih znakov. A vseeno zaradi depresije, ki jo verjetno zdravite, ne smemo spregledati kaj drugega. Npr. banalno bi bilo, da bi zaradi depresije spregledali zlom gležnja.

Gospa, pojdite k pulmologu, ki bo opravil RTG slikanje prsnega koša. Tako bomo imeli prvo orientacijo, kaj je v presnem košu. Šumenje je vedno neka zožitev. Sam vas ne poznam, nimam vaše kartoteke, če bo kakršnikoli sum, da je kaj na srcu lahko vzrok za šumenje, ki ga čutite, pa opravite še pregled pri kardiologu, kjer bo kardiolog opravil UZ srca in pregledal srce in velike žile, morda vam bo po presoji opravil še obrmenitveni test srca. S tem boste varni, da ni nič narobe. Našli boste morda razlago in predvsem, izključili vse, kar bi lahko bilo pommembno.

Lep pozdrav!
 Marjan Berginc, dr. med.

Aktiven

Marjan Berginc, dr. med.

Srce in ožilje Cepljenje Otroške bolezni Zastrupitve in prva pomoč Prehlad, gripa in bakterijska vnetja Diagnostika Poklicne in redke bolezni

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.