Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Otrok in prehlad na morju


Vprašanje:

Imam 3-letno hčerko, ki ponavadi vsako leto zboli na morju (angina). Kaj lahko naredim za organizem že prej, da se to ne ponovi? Vedno, ko pride iz vode, jo oblečem v suhe kopalke, jo obrišem, je pa tudi veliko sadja in pije veliko tekočine. Sedaj sem ji pričela dajati sirup za odpornost iz ameriškega slamnika. Kaj še lahko naredim, da bom lahko letos 10 dni na morju brez bolezni? Najlepša hvala za odgovor!

Odgovor:

Spoštovana,

na otrokovo počutje in zdravje med počitnicami na morju vplivajo številni dejavniki. Pojem "angina" je preveč nespecifičen, da bi lahko na podlagi tega sklepal, kaj je dejanski vzrok, ki povzroča težave vašemu otroku.

Največkrat imajo otroci prehladne težave, ki so lahko posledica spremembe okolja, kopanja v hladni vodi, zamašen nos in/ali sluhovoda, lulanja v vodo in podobnega. Lahko pa so težave, sicer redkeje, posledica različnih alergij.

Obolevanje lahko, vendar ne stoodstotno, preprečite z nekaterimi ukrepi, ki ste jih naštela. Večinoma pa je z rastjo in z leti teh težav vedno manj.

Pozdrav!
mag. Gorazd Kalan, dr. med.

Aktiven

mag. Gorazd Kalan, dr. med.

Otroške bolezni

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.