Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Seks v troje


Vprašanje:

Lepo pozdravljeni! S partnerjem živiva skupaj že pet let in se razumeva zelo dobro, nimava nikakršnih posebnih težav. Zadnje čase pa ugotavljava, da nama v spolnosti manjka dodatne iskrice. Zato sva prišla do ideje, da bi poskusila nekaj, kar še nihče od naju ni - da bi povabila še eno osebo v "posteljo". Mislite, da je lahko takšen eksperiment nevaren za najino razmerje? Kaj mislite o tem? Je to lahko izkušnja, ki bo spet zanetila malo iskric med nama ali bi lahko karkoli slabo vplivala? Hvala!

Odgovor:

Eksperiment je vedno eksperiment, kar pomeni, da je lahko uspešen ali pa neuspešen. Lahko, da bo povabilo tretje osebe v vajino posteljo obema všeč (kar bi bilo idealno) ali obema ne-všeč (kar bi bilo tudi idealno). Problem lahko nastane, če bo enemu izmed vaju všeč, drugemu pa ne in si bo želel dejanje prekiniti.

Dokler ne bosta poizkusila, resnično ne bosta vedela. Predlagam pa, da se o tem pred in po dogodku iskreno in veliko pogovarjata (kaj si želita, cilji, kaj ja in kaj ne oz. kaj je sprejemljivo in kaj ni...). Že pred vstopom v to si zadajta morda neke dogovore (npr. če enemu ne bo všeč se stvar prekine), da zmanjšata kasnejša drugačna pričakovanja in konflikte.

Lep pozdrav!
dr. Veronika Podgoršek, psihoterapevtka

Aktiven

dr. Veronika Podgoršek, psihoterapevtka

Partnerski odnosi in samsko življenje Vzgoja otrok Življenje s starostnikom

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal