Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Kako moškemu pokazati, da je to ljubezen?


Vprašanje:

Pozdravljeni! Prosim vas, če mi lahko pomagate. Stara sem 25 let, moj partner pa 26. Skupaj sva pol leta. Partner ima težave s čustvi. Ne more ljubiti. Težave so se pojavile, ko je pred leti zapustil punco in ob tem doživljal velik občutek krivde. Bolečine ob zapustitvi ni mogel zaupati nikomer. Kasneje po tej punci, oz. razmerju, ki je bilo sicer kratko, ni imel več dobene zveze. Naslednja zveza je najin odnos. Menim pa tudi, da si doma ni izoblikoval čustev, saj oče, dedek, ... nikoli niso pokazali čustev. Mama in oče sta mu povedala, da ga imata rada samo takrat, ko je imel rojstni dan ali pa ko je kaj dobrega naredil. Tega je bilo zelo malo. Je možno, da partner sploh ne ve, kaj so čustva in kako jih občutimo? Najin odnos je več kot odličen (poln zaupanja, spoštovanja, topline, dogovarjanja, komunikacije, pozornosti, nežnosti, varnosti, ...), veliko dotikov, cartanja,... skupaj preživljava prečudovite trenutke. Vendar on ne začuti ljubezni, zaljubljenosti v notranjosti.
 In pričakuje, da bo začutil kot bodo začutili vsi in, da bi v tem času že moral to začutiti. Sama menim, da nikoli ni merilo, kdaj se začuti in da pride takrat, ko to najmanj pričakujemo, ne pa da o tem nenehno razmišljamo. Prosim, svetujte mi, kako naj mu razložim, pokažem, da ljubezen je in ni čustvo, da je to kompleksen odnos, dolgotrajen, ki nastaja in v katerem se zrcali vse, kar je človek: njegova zrelost, odgovornost, spoštovanje drug drugega, ... Pravi, da sem čudovita, da je najin odnos najboljši, vendar ne more začutiti to, kar hoče. Prosim, pomagajte mi. Hvala in lep pozdrav!

Odgovor:

Pozdravljeni,
menim da ste v pismu že sama odgovorila na svoje vprašanje.Če ste vi zadovoljna z vajinim odnosom (ki je več kot odličen ) se trudite , da za vas takšen tudi ostane. Partner bo moral sam poskrbeti zase, če bo to želel in zmogel in to na svoj način in ob svojem času... Vi mu tu ne morete pomagati.
Želim vama uspešno nadaljevanje zveze.