Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Vrtoglavica in slabost


Vprašanje:

Lep pozdrav! Imam težavo, ki me pesti že 2 meseca. Zjutraj, ko vstanem pojem zajtrk, nato pa ves dan ne morem jesti. Vsa hrana se mi gabi. Večinoma mi je slabo in se mi cele dneve vrti, imam nizek pritisk. Silim se, da jem. Za kosilo komaj pojem eno pest hrane pa imam občutek kot da sem pojedla slona. Velikokrat mi je slabo ko kaj delam. Opazila sem tudi, da mi nagaja ravnotežje. Prosim pomagajte, že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor!

Odgovor:

Slabost non stop, bolj ob jutrih, hrana vam obleži v želodcu in imate občutek slabosti in motnje ravnotežja.
To stanje pri vas zahteva nekaj preiskav. Vsekakor pregled krvi, nato večkrat merjenje pritiska, ki je nizek, dalje pa ultrazvok trebuha in gastroskopijo.
Lahko je več razlogov: najbolj verjetno je vnetje želodca, prisotnost žolčnih kamnov. Manj verjetna je slabokrvnost, problemi z vratno hrbtenico in draženje notranjega sluhovoda.
Potrebno se je vrniti k izbrani zdravnici, verjamem, da boste našli skupni jezik in opravili teh nekaj preiskav in s tem tudi pravo terapijo. Ne bi smelo biti problema pri rešitvi. Lepo pozdravljeni.
 Marjan Berginc, dr. med.

Aktiven

Marjan Berginc, dr. med.

Srce in ožilje Cepljenje Otroške bolezni Zastrupitve in prva pomoč Prehlad, gripa in bakterijska vnetja Diagnostika Poklicne in redke bolezni

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.