Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Suha koža, srbečica in brazgotinice


Vprašanje:

Lep pozdrav!

Obračam se na vas s vprašanjem glede svojih problemov s kožo.
1. Na peti imam udrtine, luknjice, ki so se se povečale iz ene na večje število.
2. Na spolovilu in okrog spolovila se mi naredi suha koža, ki srbi in kasneje popoka ter ostane tanka rdeča koža ter včasih tudi nastanejo brazgotinice.
3. Na komolcih imam skoraj vedno suho kožo.
4. V ušesih se mi dela suha koža, ki se odstrani s čiščnjem s paličkami za ušesa a se hitro pojavi.

Poskušal sem z ognjičevo kremo, ki pa je samo za kratek čas. Suha koža je vseskozi prisotna in se lušči. Pred leti mi je splošni zdravnik predpisal kremo, ki je pomagala, vendar se je po terapiji ponovilo in pa koža se mi je tudi stanjšala. Vprašanje? Če imate kakšen okviren odgovor tako v vednost, bi vam bil zelo hvaležen. Nameravam pa tudi obiskati specialista. Potrebujem za samoplačniški pregled pri specialistu tudi napotnico splošnega zdravnika?

Hvala za odgovor!

Odgovor:

Spoštovani!

Težave, ki jih navajate imajo lahko nek "skupni imenovalec" (enotno obolenje, ki se kaže s prekomernim zaroženevanjem in vnetjem) ali pa gre za več različno pogojenih problemov. Vsekakor potrebujejo različno zdravljenje, ki naj bi bilo po eni strani prilagojeno različnim vzrokom ter tudi različnim predelom telesa. Krema, ki ste jo dobili, je protivnetno kortikosteroidno sredstvo, ki pri omenjenih težavah pomaga simptomatsko - zmanjšuje in lajša vnetne težave.

Na vsak način vam svetujem, da opravite pregled pri specialistu dermatologu - če se boste odločili za samoplačniški pregled, za to ne potrebujete napotnice.

Lep pozdrav!
mag. Metka Adamič, dr. med.

Neaktiven

mag. Metka Adamič, dr. med.

Kožne bolezni

Vprašanje lahko zastavite samo aktivnemu Viva strokovnjaku.