Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Boleče odvajanje


Vprašanje:

Spoštovani ,
Star sem 45 let, zadnje 3 mesece imam boleče odvajanje s krvjo v školjki  in na papirju. Na prvem do drugem cm si zatipam tri bulice in, če s prstom močneje pritisnem v notranjost anusa, močno  zaboli. Bolečina je taka, da skoraj ne upam iti na veliko potrebo. Pred dvema letom in pol sem bil pri proktologu, ki mi je ugotovil  analno fisuro in kožno gubo. Dobil sem nitroglicerinsko mazilo in zadeva se je popravila. Sedaj ta težava traja že več kot 3 mesece, blato je trše formirano, zato je vedno prisotna  kri ali na papirju ali v školjki. Včasih zadnjica prav utripa od bolečine in potem traja to kar nekaj ur, zato težko sedim. Proktologa  imam zaradi dopustov  šele v drugi polovici septembra. Zanima me, če se lahko ta stvar vleče tako dolgo. Prosim za vaš nasvet. Iskrena hvala!

Odgovor:

Spoštovani!

Kot mi pišete, gre prav gotovo za hude težave, ki jih verjetno ne bo mogoče pozdraviti z mazili ali svečkami. Priporočili bi vam še, da poskusite še z analnimi čepi, ob tem pa bi še uporabljali nitroglicerinsko mazilo. Če to ne bo pomagalo, pa bi bilo pametno razmišljati o operaciji.
Glede na to, da omenjate, da kri kaplja tudi v školjko je možno, da gre še za hemoroide in vnetje v zadnjiku, na kar sklepam iz zatrdlin, ki jih tipate (povečane papile?).
Vsekakor se lahko oglasite pri nas.
Lep pozdrav!

prof. dr. Pavle Košorok, dr. med.

Aktiven

prof. dr. Pavle Košorok, dr. med.

Črevesje in hemoroidi

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portalDodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.

Komentarji

19.8.2010 11:33:19
Pozdravljeni,

poleg nasveta strokovnjakov, vam svetujem da pri odvajanju pokrčite noge v višji položaj, recimo na pručko ali kaj podobnega, . Odvajanje bo lažje, z bistveno manj napenjanja. Napenjanje vaše težave samo še slabša.
Poskusite.
Pa čimprejšnje okrevanje vam želim!
2.9.2013 17:05:06
tudi jaz imam podobne težave in jih neznam rešiti, povrh vsega pa še imam hemeroide, vse skupaj je zelo nadležno. Zanima me katera prehrana je najbolj primerna za te probleme.

Hvala za odgovore