Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Vrtenje in slabost


Vprašanje:

Nekje sem prebrala, da če se ti vrti v glavi in ti je slabo, da gre za posledico težav v vratnem delu hrbtenice. Jaz imam skoraj isti problem, le da se mi dogaja še to, da se mi vrti, ko želim vstati. Potem me začne vse boleti, nastopita slabost in bruhanje. Če ležim pri miru, pa je veliko bolje.

Odgovor:

Spoštovana gospa!

Pred kratkim sem odgovarjal uporabnici portala, ki je imela podoben problem. Vrtoglavica je najpogosteje problem vratne hrbtenice. Niste navedli, ali ste bili že na RTG-slikanju vratne hrbtenice, ali imate kakšne obrabne spremembe ali ne. Vedno je najprej vrtenje in šele nato slabost in celo bruhanje. Nikoli ni obratno. Ko spremenite telesni položaj, se problemi povečajo, ko mirujete pa so manjši ali jih ni. Zdravila, ki ste jih omenili, pomagajo pri slabosti in bruhanju. Vi torej ne zdravite vzroka, ampak posledico. Seveda so možni tudi drugi vzroki, kot je obolenje ravnotežnostnega aparata in še kaj. Očitno imate dostop do zdravnika, saj imate vsa zdravila, ki se ga v breme obveznega zdravljena sme predpisovati samo tri mesece. Velja grafit: "Ne moreš biti malo noseč ali veliko. Si ali nisi". Če imate neko obolenje, se morate zanj zdraviti, če ga nimate, pa se ni treba.

Želim, da skupaj z osebnim zdravnikom najdete rešitev, saj se tako ne da živeti. Priporočam tudi fizioterapijo, če se potrdi problem vratne hrbtenice.
Lepo pozdravljeni!

 Marjan Berginc, dr. med.

Aktiven

Marjan Berginc, dr. med.

Srce in ožilje Cepljenje Otroške bolezni Zastrupitve in prva pomoč Prehlad, gripa in bakterijska vnetja Diagnostika Poklicne in redke bolezni

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.