Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Kri na toaletnem papirju in druge težave


Vprašanje:

Pozdravljeni,

že nekaj časa opažam svežo kri na toaletnem papirju. Ali se lahko polipi razširijo, ker jih imam v nosu in me zanima, če je možno, da jih imam tudina črevesju. Poleg tega imam tudi težave s spolnostjo, ki jih preje ni bilo. Naj še povem, da sem se odločil za bioresonančne terapije, ker sem bil povsem brez energije. Poleg tega mi je pred časom osebni zdravnik predpisal tablete za erektilno disfunkcijo, ki mi niso nič pomagale. V zadnjih dveh letih sem užival tudi ogromno antibiotikov. Star sem 22 let in se počutim, kot da bi bil v telesu 80. letnika.

Hvala za odgovor.

Odgovor:

Spoštovani,

verjetno ste si že pogledali kakšne nasvete v zvezi s krvavitvijo na črevesu, ki sem jih napisal za Vivin portal. Najbolj običajna krvavitev je pri črevesni razpoki. Tako opisujete tudi vi svojo krvavitev kot sled na toaletnem papirju. Močnejše krvavitve so pri hemoroidih, ko bolniki opažajo, da kri kaplja v školjko. Včasih je kri pomešana z blatom ali pa je celo neprepoznavna. Takšna krvavitev je sumljiva za spremembe globlje v črevesu, ki so včasih lahko tudi rakaste. Pri pregledih seveda opažamo tudi polipe na črevesu, ki pa niso takšne vrste, da bi se naselili v nosu. Nosne polipe zdravijo otorinolaringologi, kamor verjetno že hodite.

Ker ste še zelo mladi me čudi, kakšne težave vse navajate. Ob tem bi najprej pomislil, da vas je strah oziroma, da živite v stresni situaciji, ki nikakor ni primerna, da bi se vlekla kar naprej. Vprašanje je, če je pri 22 letih predpisovanje zdravil za erektilno disfunkcijo potrebno. V prvi vrsti bi vam svetoval, da se posvetujete s psihologom ali tudi s psihiatrom, kar ni nobena sramota. Mislim, da je prav, da probleme čim prej razšistite in se čimprej spet začnete veseliti življenja.

Lep pozdrav.

prof. dr. Pavle Košorok, dr. med.

Aktiven

prof. dr. Pavle Košorok, dr. med.

Črevesje in hemoroidi

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.