Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Nepojasnjene bolečine v liniji s popkom


Vprašanje:

Spoštovani!

Že več kot dve leti se srečujem s stalno bolečino okoli popka in v liniji s popkom. Bolečine so se začele najprej samo ponoči in zjutraj, čez približno leto dni pa tudi podnevi. Zdaj je bolečina na dotik stalno prisotna, ponoči pa bolj izrazita, tudi brez dotika. Ne ugotavljam povezanosti z uživanjem hrane in bolečino. Večkrat ob odvajanju blata zasledim tudi oranžno sluz. Blato je brez posebnosti, mehko vendar ne tekoče. Osebna zdravnica me je napotila na UZ, ki je bil brez posebnosti vse v mejah normale. Prav tako laboratorijski izvidi niso nakazovali vnetja, težav s prebavljivostjo ali parazite. Vsi izvidi so brez posebnosti, bolečine pa stalne. Zanima me, kaj bi lahko bilo?

Hvala.

Odgovor:

Spoštovani,

stanje, ki ga opisujete je zelo neznačilno. Opisujete, da ste pod nadzorom vaše zdravnice, kar je edino pravilno. Sama si ob teh težavah merite temperaturo, kar bi ob povišani temperaturi lahko govorilo za morebitno vnetje. Glede na lokacijo ob popku, je malo verjetno, da bi šlo za ginekološke težave, sicer pa tudi niste napisali vaše starosti.
Če bi se težave ponavljale, bi pri starosti 40 let ali več svetoval tudi koloskopijo. Morda bi bil lahko vzrok težavam tudi divertikel. Vsekakor ostanite pod kontrolo vašega zdravnika.

Lep pozdrav.

prof. dr. Pavle Košorok, dr. med.

Aktiven

prof. dr. Pavle Košorok, dr. med.

Črevesje in hemoroidi

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.