Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Kri na blatu in endometrioza


Vprašanje:

Pozdravljeni,

stara sem 36 let. Imam endometriozo črevesja. Pred tremi leti sem opravila kolonoskopijo, na sluznici ni bilo opaziti sprememb. Opravila sem tudi CT abdomna - z izjemo endometrioze, ki vrašča v steno črevesja, je bilo vse  "b.p.". Sledili sta dve operaciji - potrjena endometrioza. Med menstruacijo imam drisko, tako je bilo tudi prejšnji mesec. Ko se je stanje umirilo in je blato postalo normalne konsistence, sem na blatu (in ne v blatu, ki je normalne barve) opazila sledi temno rdeče krvi. Ko sem se obrisala, na papirju krvi ni bilo. Nekaj dni pred tem, sem na zadnjični odprtini zatipala malo bulico, ki je sedaj ne tipam več. Seveda se bojim najhujšega. Dedne obremenitve ni. Sem šest mesecev po porodu.

Prosim za mnenje.

Odgovor:

Spoštovani,

kot vidim gre za dve stvari. Tista zadnja, ki vas je najbolj prestrašila, je najmanj nevarna. Na internetu si oglejte kaj je to tromboza zunanjega hemoroidalnega vozla. Če ne naredite nič, lahko težave trajajo kar nekaj časa. Med nasveti, ki jih priporočamo pri nas, je majhna operacija s katero prerežemo tromboziran vozel in spustimo krvni strdek. Potem se težava hitro pomiri.
Drugo pa je endometrioza s prav neprijetnim zapletom - vraščanjem v črevo. Bodite na zvezi z vašim ginekologom!
Glede krvavitve, ki jo opisujete, pa bi prej mislil, da je iz zadnjika. Če se bo ponavljala, vsekakor pojdite na pregled k proktologu.

Lep pozdrav!


prof. dr. Pavle Košorok, dr. med.

Aktiven

prof. dr. Pavle Košorok, dr. med.

Črevesje in hemoroidi

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.