Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Želim si otroka


Vprašanje:

Pozdravljeni,

stara sem 29 let. Prvega partnerja sem spoznala dve leti nazaj in je 28 let starejši od mene. Pred njim nikoli nisem imela ne fanta, ne ljubimca, fantov nisem zanimala. Večkrat sem bila s strani moških zavrnjena, niso mi vračali simpatije in niso kazali zanimanja zame. Prav tako sem večkrat s strani družine doživela mrzel tuš v smislu, da naj začnem gledati za manj čednimi, manj pomembnimi fanti. Naj si najdem nekoga, ki je preprost in delaven. Sedaj pa sem v letih, ko se mi je želja po tem, da bi imela otroka, še povečala. Bojim se, da se mi lahko zgodi, da otroka ne bom nikoli imela. Ker starši ne odobravajo mojega partnerja, se na nek način bojim imeti otroka, kljub temu da imam stalno službo. Prav tako se bojim tega, da bi drugi, predvsem tudi njegova stran družine, to sprejeli negativno. Midva sva se sicer že večkrat pogovarjala, kdaj bi imela otroka in kaj bi to prineslo. V meni pa vedno bolj narašča strah, da nikoli ne bom imela priložnosti postati mama.

Lep pozdrav!

Odgovor:

Spoštovani!

Iz vašega pisma je vidnih več problemov. Eden izmed njih je ne-sprejemanje vajinega odnosa iz očitno obeh strani in vpliv tega na vaju. Drugi pa je posledično spraševanje ali glede na to, da so starši proti, vseeno poslušati sebe oziroma tisto, za kar se vidva strinjata.
Mislim, da je seveda pomembno, da spregovorite s starši in ugotovite, kaj njim predstavlja problem in zakaj. Probajte najti skupno rešitev. Še vedno pa ne smete pozabiti, da je nenazadnje življenje vaše in le tega morate vzeti v svoje roke, kakor tudi vse posledice.

Pogumno naprej! Lepo vas pozdravljam.

dr. Veronika Podgoršek, psihoterapevtka

Aktiven

dr. Veronika Podgoršek, psihoterapevtka

Partnerski odnosi in samsko življenje Vzgoja otrok Življenje s starostnikom

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal