Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Dolgočasje in izpadi živčnosti


Vprašanje:

Pozdravljeni,

rada bi vam zaupala svoje težave. S partnerjem sva oba brezposelna, jaz dober mesec. Pred tem sem bila vedno zaposlena. Torej, težave se pojavljajo približno tri tedne. Postala sem zoprna, nedružabna, vse mi gre na živce. Najhuje pa je, da se na smrt dolgočasim. Zelo hitro se naveličam vsake stvari s katero bi si lahko popestrila dan, začela pa sem se tudi prepirati s partnerjem. Po moje mi ne posveča dovolj pozornosti, vedno počeneva kar on želi, greva kamor on želi. Druživa se samo z njegovimi prijatelji in to mi je začelo krepko presedati. Ko pa mu kdaj omenim, da bi bilo lepo, če bi kdaj počela kaj kar zanima mene, se mu ne da in se mu zdijo moji predlogi brez veze. Skratka, začela sem se dolgočasiti, ne samo kadar sem sama doma, temveč tudi kadar sem z njim. Enako je z druženjem s prijateljicami. V roku enega leta sem izgubila stik z vsemi, saj so me začele dolgočasiti s svojimi zgodbami in pripetljaji. Povedati moram, da nikoli nisem bila priljubljena in nikoli nisem imela veliko znancev. To, da nima prijateljic me sploh ne moti - je to zaskrbljujoče? Rada pa bi se imela lepo s partnerjem.

Hvala!

Odgovor:

Pozdravljeni.

Dejstvo je, da brezposelen človek ni tako zadovoljen, kot bi bil oziroma je, ko dela. Tako je tudi pri vas. Delo daje smisel in občutek vrednosti in posledično vpliva na vaše zadovoljstvo, nasmeh na obrazu ... tako da upam, da kar se da hitro najdete delo!

Po drugi strani pa v partnerstvu zadovoljujemo potrebe drug drugega in osrečujemo drug drugega. Oba partnerja morata tako poskrbeti drug za drugega. Si pa moreta dati svoje želje drug drugemu tudi vedeti. Pogovorite se z njim in drug drugemu povejta kaj si želita in kako bosta oba poskrbela drug za drugega!

Srecno in vse dobro!

dr. Veronika Podgoršek, psihoterapevtka

Aktiven

dr. Veronika Podgoršek, psihoterapevtka

Partnerski odnosi in samsko življenje Vzgoja otrok Življenje s starostnikom

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal