Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Bolečina v kolku


Vprašanje:

Spoštovani,

tedensko grem na rekreacijo in sicer glede na starost - 60 let, izvajam vaje za stabilizacijo hrbtenice. Vendar že približno dva meseca zaznavam bolečine v desnem kolku, bolečine se stopnjujejo, ampak samo pri dvigu noge navzgor od podlage in vstran od trupa, ali v ležečem položaju na hrbtu ali v stoječem položaju, pri hoji bolečin ne čutim. Vem, da bodo potrebne preiskave, sprašujem, ali lahko gre za obrabo kolka ali za bolečino ob narastišču mišic.

Že v naprej hvala za odgovor!

Odgovor:

Pozdravljeni,

zelo dobro je, da redno izvajate vaje za stabilizacijo trupa. Če so te vaje narejene na pravilen način, imajo lahko veliko pozitivnih učinkov.

Glede težav bi težko sodil. Pri obrabi se ponavadi čuti še otrdelost v sklepu. Zagotovo bi bilo pametno preveriti pri zdravniku, pa bo potem on ocenil, kaj bi lahko bilo. Lahko bi šlo tudi samo za mišično poškodbo v tem predelu. Pa vas potem to draži ob teh gibih v kolčnem sklepu. Morda bi se bilo smiselno obrniti tudi na kineziloga/fizioterapevta, da preveri vašo gibljivost, če vas ta kaj ovira pri teh stvareh.

Lep pozdrav!

 Luka Hren, diplomirani kineziolog in gibalni terapevt

Aktiven

Luka Hren, diplomirani kineziolog in gibalni terapevt

Srce in ožilje Nevrologija Osteoporoza Rekreacija Diete in hujšanje

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal