Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Tekaško koleno?


Vprašanje:

Pozdravljeni,

po končanem teku pogosto občutim močne bolečine v kolenu in v sprednjem delu noge. Gre za tekaško koleno? Kaj naj naredim, da ga odpravim, oziroma česa ne smem početi?

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Odgovor:

Pozdravljeni,

glede na vaš kratek opis poškodbe, bom težko podal veliko uporabnih informacij. Pri kolenu obstaja več možnih težav, ki bi vas lahko pestile med tekom oziroma po teku. Lahko bi bilo tudi tekaško koleno, kot ste napisali. Bolečina v sprednjem delu noge bi lahko bila tekaška golen - vnetje pokostnice, če gre seveda za bolečino v golenskem predelu. Predlagam, da posredujete še kakšno dodatno informacijo o poškodbi, oziroma pridobite diagnozo svojih težav, pa bova potem lažje našla ustrezne vaje.

Lahko pa podam nekaj čisto splošnih navodil. Če ni prisotnih bolečin, se osredotočite na krepitev sprednje in zadnje stegenske mišice ter zadnjičnih mišic, nikar pa ne pozabite tudi na stabilizacijo trupa. Opravite vaje za moč dvakrat tedensko. Vadbi za moč pa je enkrat do dvakrat tedensko priporočljivo dodati tudi vadbo gibljivosti.

Če se vam s tekom stanje slabša, pa morda za določen čas malce zmanjšajte količino tekaških kilometrov in se bolj posvetite napisanim vajam.

Lep pozdrav!

 Luka Hren, diplomirani kineziolog in gibalni terapevt

Aktiven

Luka Hren, diplomirani kineziolog in gibalni terapevt

Srce in ožilje Nevrologija Osteoporoza Rekreacija Diete in hujšanje

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal