Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Bolečine pod rebri


Vprašanje:

Spoštovani,

rada bi vedela, zakaj imam pogoste bolečine pod rebri na desni strani, tudi nazaj v hrbet.Včasih zelo boleče tudi na vdih, če se zasukam v stran ali kar tako, več težav ko sedim. Imam tudi 10 let že odstranjen žolč. Bila sem na UV, je vse bp. Sedaj mi je zdravnica predpisala zdravilo za želodec, ker predvideva, da so težave mogoče zaradi preveč kisline, čeprav me zgaga nikdar ne peče. Sedaj je malo boljše, vendar pa me zanima še vaše strokovno mnenje.

Hvala in lep pozdrav!

Odgovor:

Spoštovana,

...bolečine pod rebri na desni strani, tudi nazaj v hrbet.Včasih zelo boleče tudi na vdih, če se zasukam v stran ... to govori za tipično boleč medrebrni živec. Menim, da ta vrsta bolečine nima nič z želodcem, ampak govori za dražen medrebrni živec. Analgetiki in redne vaje za obhrbtenične mišice so edina rešitev.

Lep pozdrav!
 Marjan Berginc, dr. med.

Aktiven

Marjan Berginc, dr. med.

Srce in ožilje Cepljenje Otroške bolezni Zastrupitve in prva pomoč Prehlad, gripa in bakterijska vnetja Diagnostika Poklicne in redke bolezni

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.

Komentarji

29.11.2017 14:16:14
Pozdravljeni,
Imam eno vprašanje upam da mi boste lahko povedali več odgovorov.
In sicer že dlje časa opažam (cca 1 mesec)manj izrazito bolečino reber na desni strani. Zjutraj ko ustanem bolj izarazita bolecina a cez dan poneha vsaj malo. Tipala sem z prsti in rokami a ne začutim nic kaj konkretnega prav tako ob mojem dotiku ni bolelo,ce se naslonim v cuden polozaj pa boli. No danes zjutraj ko sem vstala sem me je ošinila zelo ostra bolečina, ki je še vedno prisotna. Boli ko vdihnem, boli ko zakašljam, ko kihnem,boli ko sedim ko ležim ali stojim. sklanjanje naprej ali v stran definitivno odpade se posebaj kakrsnokoli raztegovanje saj je to zaradi močne bolečine nemogoce. Ceprav ne pomnim da bi se kam udarila ali kar koli saj nimam nobene modrice je pa bolečina zelo moteca. Kaj bi lahko bil vzrok? Gre mogoce za kako razpokano rebro ali kaj podobnega? Je obisk zdravnika nujen? Hvala za odgovore.

Lep pozdrav