Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Kronično vnetje


Vprašanje:

Pozdravljeni!

Že več let imam povišano sedimentacijo, (med 40- 60), ter spremljajočo vročino. Ob telesnem naporu ali mrazu, se te težave povečajo. Moj zdravnik sumi na nekakšno vnetje, vendar ne ugotovi kje. Tako me pusti praktično v Božje roke in mi ne pomaga. Prosim vas za odgovor, ali obstaja kakšno univerzalno zdravilo, ki bi pozdravilo moje težave.

Hvala lep pozdrav!

Odgovor:

Pozdravljeni!

Več let trajajoča povišana sedimentacija vsekakor nekaj pomeni. Moje izkušnje so, da je največkrat to problem kroničnega vnetja. Vsa akutna stanja (angine, gripe, pljučnice,... ) imajo samo kratkotrajno povišanje SR. Predlagam, da se s svojim zdravnikom pogovorite in vas naj pošlje k revmatologu. Vse sklepne oblike revme imajo npr. v mirni fazi najmanj 30-40 sedimentacijo, ki nikoli ne pade nižje. Seveda potem, ko veste za kaj gre, to še ne pomeni, da bo SR padla na normalo pod 15, ampak vedeli boste za kaj se gre in kako zdraviti ta problem, kaj narediti, da ne bo slabše.

Lep pozdrav!
 Marjan Berginc, dr. med.

Aktiven

Marjan Berginc, dr. med.

Srce in ožilje Cepljenje Otroške bolezni Zastrupitve in prva pomoč Prehlad, gripa in bakterijska vnetja Diagnostika Poklicne in redke bolezni

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.