Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Premajhno delovanje ščitnice in aritmija


Vprašanje:

Pozdravljeni,

stara sem 35 let, po drugem porodu imam težave s premajhnim delovanjem ščitnice in s prepogostimi aritmijami. Tako rekoč imam aritmijo vsakodnevno ob malo večjih naporih, recimo hitra hoja po stopnicah, na bližnji hrib si niti si več ne upam, ker je aritmija premočna in ne neha, dokler se čisto ne sprostim in umirim. Tudi ob stresu in strahu se mi dogaja isto, srce bije čisto nekontrolirano, zaradi tega si tudi več ne iščem službo, se ne družim ... Moj osebni zdravnik mi pravi, da je to čisto normalno zaradi ščitnice, uživam dodatne hormone, ki naj bi mi pomagali, že 7 let ni nič bolje. Res nevem kako naj si pomagam.

Odgovor:

Pozdravljeni,

zaradi spremembe e naslova nekaj časa nisem odgovarjal, zato se opravičujem. Prosim za ponovno postavitev vprašanja, če je še aktualno.

Vseeno pa nekaj besed, saj vaš problem traja že 7 let. Aritmija in razbijanje srca je en problem, šćitnica pa drug. Najprej tole; načelno drži, da s posebnimi hormonskimi tabletami dodate tisti ščitnični hormon, ki ga je premalo. S tem ščitnico stabilizirate in s kontrolnim TSH vidite, če sedaj deluje pravilno. Če je TSH v redu, potem ščitnica načelno , v glavnem ni več kriva za aritmijo. Aritmije so sicer lahko tudi stvar kondicije, a vseeno, če jih imate kljub urejeni terapiji ščitnice, opravite pregled pri kardiologu, saj se organske razloge da pozdraviti z zdravili.

In glede na to, da ste stari 35 let, MORATE NEKAJ NAREDITI. Saj niste končali življenja, ampak ga šele začenjate oz.ste sredi življenja. Piotrebno je najti nazaj življenjsko veselje in optimizem ... in službo in zaupanje v samo sebe.

Lep pozdrav!
 Marjan Berginc, dr. med.

Aktiven

Marjan Berginc, dr. med.

Srce in ožilje Cepljenje Otroške bolezni Zastrupitve in prva pomoč Prehlad, gripa in bakterijska vnetja Diagnostika Poklicne in redke bolezni

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.