Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Odpadanje dlake pri mački - dodatno


Vprašanje:

Spoštovani,

pošiljam vam odgovore na dodatno postavljena vprašanja v odgovoru Odpadanje dlake pri mački.

1. Živimo na deželi, tako da se mačka giblje tako zunaj kot v hiši (poleti je večinoma zunaj, pozimi pa veliko v hiši, tudi spi notri).
2. Dlaka odpade sama, nikoli se posebej ne praska, ne puli ali karkoli neobičajnega, niti ni nobenih znakov, da bi jo karkoli srbelo. Predvsem odpade na zadnji strani tačk in po trebuhu, tako da je recimo mačka po celem trebuhu brez dlake. Sedaj se pojavljajo manjša gola območja tudi po hrbtu.
3. Ko smo muco dobili, ji prvih nekaj let ni odpadala dlaka. Ko se je to začelo, je dlaka vsako leto odpadla na spomlad oz. proti poletju in je zrasla nova šele jeseni, nakar je imela mačka celo zimo lep kožuh, do naslednje pomladi. Tako se je dogajalo nekaj let, letos pa se je vse skupaj začelo že sredi zime.
4. Ampule dajemo približno na 3 mesece, za klope predvsem poleti, za notranje zajedavce pa tudi sicer, ker se sicer pojavijo beli "črvički" (trakulje?).
5. Kolikor se spomnim, dajemo vseskozi enake ampule (Profender za zajedavce in Frontline za klope).
6. Hrana: vse znamke konzerv in vrečk z mačjo hrano ter briketi - torej, kar se dobi v običajnih trgovinah. Občasno ji dajemo alpsko mleko in surovo meso, ki ostane pri kuhanju.
7. Pregled dlake ni bil opravljen.

Najlepša hvala za kakršenkoli nasvet in lep pozdrav!

Odgovor:

Pozdravljeni,

gleda na to, da muce ne vidim, vam svetujem uporabo ampul Stronghold, ki pokrijejo bolhe, garje, pršice in notranje zajedalce in sicer vsak mesec, sicer pa pregled pri veterinarju, ki bo ugotovil, ali je to psihičnega, hormonskega vzroka, ali kakšna alergija. Dobro bi bilo tudi vsaj eno obdobje imeti enako hrano, da boste izključevala možne alrgije brez mlečnih beljakovn.

Lep pozdrav!
 Iris Selan, dr. vet. med.

Aktiven

Iris Selan, dr. vet. med.

Domači ljubljenčki

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal