Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Vaje za krepitev kolenskih mišic


Vprašanje:

Pozdravljeni!

Imam varusno artrozo obeh kolen. Ortoped mi je priporočil krepitev mišic okoli kolen. Zanima me, kakšne vaje bi mi priporočali za to.

Hvala in lep pozdrav.

Odgovor:

Spoštovani,

za krepitev mišic nog poznamo veliko vaj. Da pa ne bi naredili več škode kot koristi je potrebna pravilna izvedba, zato priporočam, da nasvet osebno poiščete pri trenerju ali fizioterapevtu, da vam pokaže pravilno izvedbo. Poskrbite pa za vse mišice, da bo stabilizicija maksimalna.

Začnite z enostavnimi vajami, kot je iztegovanje nog v sedečem položaju, hoja (poskusite hoditi čimbolj normalno), počepi (koleno naj ne preseže linije nožnih prstov, hrbet naj bo vzravnan), lahko tudi tek (pazite na tehniko pristanek na prednji del stopala in poskusite na mehki podlagi) in kolesarjenje, če vam telesna pripravljenost in kolena to dopuščajo. Če imate možnost, lahko v globoki vodi (ne smete doseči dna) poskusite z gibi teka (ne pomagajte si preveč z rokami), poskoki iz vode, ki vam seže skoraj do ramen (če le ni preveč obremenjujoča vaja).

To je le nekaj predlogov. Če malo poiščete po internetu, lahko najdete še več primerov in tudi videje pravilnih izvedb vaj, če ne morete za demonstracijo prositi trenerja ali terapevta.

Veliko sreče in lep pozdrav!

 David Ilar

Aktiven

David Ilar

Rekreacija Diete in hujšanje Prehranski dodatki in dopolnila Zdrava hrana

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal