Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Hčera in vnuki

Citiraj
Zelo sem zaskrbljena. Hčerka že sedem let živi v izvenzakonski skupnosti; stara je 36 let in še vedno se ne odločita, da bi imela otroke. Že večkrat sem jo, najprej po ovinkih, včeraj pa odkrito, vprašala, kaj mislita. Zelo nesramno mi je odgovorila, da to ni moja stvar in da je odločitev njuna. Saj se nočem vtikat v njun odnos, ampak, letos sem šla v penzijo in bi res rada imele vnuke. Za prvega otroka bo pa že kmalu prestara. Pa še zakomplicira se lahko kaj.
Kaj mi svetujete, saj sem precej obupana. Že vnaprej se vam iskreno zahvaljujem za nasvet.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Mogoče je vaša hči malce osorno odgovorila, ampak - iz izkušenja lahko povem - glede na to da ste odšla v penzijo sklepam, da imate sedaj precej več prostega časa, kar pa ni nujno najboljša stvar. Ljudje se zdolgočasijo in zdolgočaseni ljudje iščejo razvedrilo - kar je lahko tudi vnuček/-ka.

Vaša hči ima polno prvico do odločanja ali bo otroke imela ali ne - mislim da tu sploh ni debate in vsakršen pritisk na njo posega v pravico svobodnega odločanja. Tudi ni vsaka oseba primerna in sposobna imeti otroka - iz vsakdana lahko vidimo, da vsakemu vendarle ne uspe prenesti tega bremena.

Na vašem mestu se s tem nebi obremenjeval in bi raje hči občasno povabil na kavo, kjer bi lahko razglabljali o vsem traču in pripetljajih - življenske odločitve, pa je bolje pustiti njej in njenemu partnerju. Verjamem, da tudi niste edino gospa v penziji - vsekakor obstajajo alternative za razvedritev, le spoznati je treba kakšno novo prijateljstvo.

Spoznati morate le, da svet ne živi več tako kot je pred 50 leti.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Magda, hči je samostojna oseba in se kot taka mora sama odločiti, kdaj bo imela otroke. Najslabši razlog, zaradi katerega se ljudje odločijo za otroka, je, ker želijo to narediti zaradi tradicije, ker se to spodobi ali ker tako želi od njih kdo drug. To kar kliče po nesreči.
Če vam je dolgčas in očitno vam malce tudi je, si najdite kakšne hobije ali pa pazite otroke drugim ljudem. Veliko mladih staršev potrebuje zanesljivo varstvo.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Kar nekaj časa je že minilo od tega, ko ste postavili vprašanje. Mogoče ste se med tem že sprijaznili s tem, da ne morete in ne smete "komandirati" hčerke. Mogoče sta vas k temu napeljala tudi zgornja odgovora, s katerima se popolnoma strinjam. Če pomislim nase, ne bi nikoli imela otrok samo zato, ker si tega želi moja mama.

Imam pa prijateljico, ki se je zaradi določenih vzrokov odločila, da ne bo imela otrok, njena mama jo je pa k temu neprestano silila. Verjemite, to ni prispevalo k njunemu dobremu odnosu. Moja prijateljica je svoji mami ravno tako razložila, naj se ne vtika v njene odločitve, sploh pa ne tako pomembne. Ampak mama je bila užaljena in je mislila, da bo hčerko s ponovnimi "opozorili" lahko prepričala. Pa je ni, hvala Bogu.

Končni rezultat je bil ta, da se je hči izogibala obiskov pri mami. Tega pa si vi najbrž ne želite.
Na vrh Sledi ZS Objavi