V trgovini z erotičnimi pripomočki

  • K.P.
  • nedelja, 07. november 2010
(Foto: Shutterstock)

Na ogledu

Nikjer rdečih luči, glasne glasbe, velikih moških spolnih udov in pornografskih revij; nikjer prodajalk v vratolomno visokih petah in odetih v črno usnje, ki bi moški del kupcev z bičem v roki priganjale k nakupu. Tako nekako si je namreč trgovino z erotičnimi pripomočki zgroženo predstavljala naša znanka, ko smo ji povedali, kam gremo. Seveda ni še nikoli prestopila praga takšne trgovine, je pa slišala "govorice". Nasprotno, trgovina je okusno in diskretno urejena, predmeti so v steklenih vitrinah, v oči pade samo zelo lepo žensko perilo, ki je razstavljeno na obešalnikih, tako kot v vsaki drugi trgovini z oblačili.

Gospa Nada, prijetna in lepo urejena ženska srednjih let, ki je lastnica trgovine, med kramljanjem pove, da pri njih kupujejo ljudje vseh starosti. Mlajša generacija je veliko bolj sproščena pri nakupih, zadnja let apa opažajo, da je družba vse bolj pluralna; pri vseh generacijah nakupi niso več tabu.


Pomoč pri inkontinenci

"Med našimi strankami so tudi ženske v šestdesetih in sedemdesetih letih. Zaradi težav z uhajanjem vode pridejo kupit vaginalne kroglice. Ženske s tovrstno telovadbo krepijo vaginalno mišico, spoznajo svoje telo in vaginalno mišico močneje uporabljajo tudi med samim odnosom," nam razloži gospa Nada. Pokaže nam tudi druge vrste kroglic.

Japonske kroglice so v prvi vrsti namenjene spodbujanju nožnice, vendar posredno tudi krepijo vaginalne mišice. To sta dve kroglici, povezani z vrvico. Kroglici sta votli in vsaka nosi v sebi še eno manjšo kroglico, ki pri gibanju povzroča mehanske vibracije. Na voljo so kroglice v različnih velikostih, materialih in barvah. Prodajajo tudi modele kroglic z vgrajenim vibracijskim motorčkom in gibanje ni potrebno. Kroglice  vedno vzamemo ven z vrvico in ne z nohti, ker se sicer lahko poškodujejo.

Prodajajo tudi analne kroglice, za analno stimulacijo tako moškega kot ženske. Pri vseh kroglicah je zelo pomembno, da jih vedno uporabljamo v kombinaciji z vlažilnim gelom, saj je vstavljanje boleče ali vsaj neprijetno.


Nič več tabujev

Ženske nakup vibratorja oziroma stimulatorja je danes nekaj povsem normalnega. Velja za stimulator, ki ga ženska uporablja sama ali s partnerjem za popestritev predigre oziroma erotičnega odnosa. Tudi samozadovoljevanje žensk ni več tabu, zato se dobro prodajajo različne stimulatorji za v kad ali pod prho. Nežne vibracije masirajo in sproščajo vse mišice, z vaginalnimi vred; od masaže pod tušem do samostojnega orgazma torej ...


Za ljubitelje lutk

V zadnjem delu trgovine smo na policah opazili škatle z lepotičkami na sprednji strani ovitka. V njih niso punčke, s katerimi smo se igrali v otroštvu, marveč "igrače za odrasle" - ženske lutke z manekenskimi merami, vedno na voljo, ustrežljive in poslušne. "V primerjavi z ženskami, ki moških lutk skorajda ne kupujejo ali kvečjemu za nagajivo darilo, moški raje kupujejo ženske lutke. Predvsem tisti, ki nekaj časa abstinirajo ali ne najdejo ustrezne partnerke, so brez predsodkov, a se raje odločijo za tovrsten nakup kot za obisk pri prodajalkah ljubezni, zlasti v dobi aidsa," nam je zaupala gospa Nada. Veliko prodajo tudi erekcijskih obročkov, ki so namenjeni za izboljšanje erekcije. Namenjeni so tudi moškim, ki imajo prezgodnji izliv. Obročki so različni, običajno se tesno prilegajo korenu uda, ga podprejo in tako pomagajo ohranjati erekcijo.
Članek se nadaljuje »


Simona Sanda

Simona Sanda uni. dipl. psih. spec. klinične psihologije

Postavi vprašanje

Sonja Kapun

Sonja Kapun dr. med. spec. interne medicine

Postavi vprašanje

Pavle Košorok

prof. dr. Pavle Košorok dr. med. spec. kolorektalne medicine

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki