Čari erotične masaže

Človekova potreba po dotiku je stara kot človeštvo, užitek, ki ga prinaša dotikanja med erotično masažo, pa je pravi dragulj v tej kroni. Gre za klasično masažo, začinjeno z masiranjem predelov, ki jih ta sicer izpušča. Poleg tega, da odpravlja stres in sprošča napetost, erotična masaža dviguje ugodje na višjo raven in krepi čustveno in duhovno povezanost, tistim z manj samozavesti pa utegne pomagati k boljšemu dojemanju lastnega telesa.

Erotična masaža povezuje telo in duha, krepi naravno senzibilnost, uravnoveša čustva in vodi do občutka duševnega miru. Povrhu sprošča vse zavore in odpira vrata prijetnemu meditativnemu stanju ter boljšemu počutju v lastnem telesu. Čeprav se običajno konča z vrhuncem, do tega ne pripelje spolni odnos, pač pa zgolj čutno dotikanje, kar lahko povzroči celo večjo naslado in užitek. Erotična masaža je lahko vznemirljiva predigra ali pa zgolj začimba seksualnega življenja, saj okrepi vzburjenost in intenzivnost orgazma, vse skupaj pa izboljša seksualno komunikacijo.

Med erotično masažo se povečuje zaupanje med partnerjema, uživanje v bližini pa krepi občutek ljubljenosti in sprejetosti. Nikar se ne sramujte predlagati takšne masaže, saj vama utegne poživiti razmerje.

Pot do užitka

  • Za pravilno izvajanje erotične masaže je dobro obvladati osnove klasične masaže, nemara še pomembneje pa je poznati občutljive točke na telesu tistega, ki ga masirate.
  • Sproščeno okolje s primerno glasbo in osvetlitvijo je vse, kar potrebujete za izvajanje tovrstne masaže. Uporabite lahko tudi prijetno dišeče olje, čeprav lahko masažo izvajate tudi brez tega.
  • Masažo je najbolje izvajati na mehki podlagi, do še udobnejšega položaja pa lahko pomagajo blazine.
  • Med masažo sta oba partnerja gola, osvobojena obleke, kar spodbudi zbliževanje duha in telesa – tako se odpirajo kanali za pretok energije, plemeniti se čustveni potencial in prebuja zaspana seksualna energija. Pretok energije v telesu čutimo kot prijetno gomazenje, mravljinčenje in rahlo vzburjenost.
  • Pri masaži uporabljamo lahne, čutne in počasne gibe, kot so glajenje, lahno krcanje, gnetenje, tresenje, vlečenje ali zgolj nežno drsenje s prsti, ki kanalizirajo energijo in povečujejo občutljivost.
  • Partnerja se osredotočita na dihanje, in ko se skozi dotik povežeta s čustvi drug drugega, se bolje zavedata tako drug drugega kot lastnega telesa.
  • Masirati je treba vso površino telesa, da je koža med dotikanjem čim bolj sproščena.
  • Idealno je, če se partnerja pri masaži izmenjujeta.

Nasveti poklicne erotične maserke

Najslajše je, če se z erotično masažo razvajata partnerja, na voljo pa so tudi posebni masažni saloni, v katerih erotične maserke ponujajo svoje storitve posameznikom in parom. In kaj svetuje poklicna maserka: "Človeka masiraš celostno, pri čemer je ves čas prisoten duh erotike. Igraš se z njegovimi lasmi, z ušesi, s svojim dihom, lahko tudi z jezikom, se približaš njegovemu obrazu in se nato spet odmakneš. Zapeljuješ ga z očmi, mu nežno in tiho kaj prišepneš. Giblješ se mirno, počasi, gibko in zapeljivo, masiraš s celotnim telesom: s prsmi, z obrazom, z rokami, s trebuhom, z nogami, z zadnjico in z vso svojo bitjo. Vse skupaj še najbolj spominja na čudovito zapeljiv ples dveh teles."

Vesna Kaloh

Vesna Kaloh dr. dent. spec. čeljustne in zobne ortopedije

Postavi vprašanje

Zdravka Koman Mežek

Zdravka Koman Mežek dr. med. spec. ginekologije

Pavle Košorok

prof. dr. Pavle Košorok dr. med. spec. kolorektalne medicine

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki