Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Nikar ne lulajte pred seksom

Ideja lulanja pred seksom in po njem je tako razširjena, da je prerasla v globalni mit, v katerega vsi verjamejo.
Ideja lulanja pred seksom in po njem je tako razširjena, da je prerasla v globalni mit, v katerega vsi verjamejo. (Foto: Shutterstock)

Ženska pred seksom nikakor ne bi smela na vodo, saj to povečuje tveganje za nastanek bolečih vnetij sečil, svari urolog David Kaufman. Ideja lulanja pred seksom in po njem je tako razširjena, da je prerasla v globalni mit, v katerega vsi verjamejo.
Kljub vsemu je en njegov del pravilen – tisti o lulanju po seksu, saj se pri tem izpirajo bakterije, s katerimi prihaja ženska v stik in so pogosti vzroki vnetja sečnih kanalov. Seks je vzrok za te težave in pretiravanje z njim utegne povečati tveganje za žensko zdravje, trdijo znanstveniki. Sečevod se nahaja ob vagini, kar pomeni, da med seksom bakterije iz genitalij z lahkoto prehajajo vanj. Večje kot je trenje, večje je tveganje za okužbo sečil.

Vnetja so pogostejša pri ženskah, ki nikoli niso rodile, nekatere pa se lahko okužijo po vsakem spolnem odnosu. Simptomi se najpogosteje pojavijo v dnevu ali dveh, in sicer kot bolečina ob uriniranju, pogosto uriniranje, sprememba barve urina ter bolečine v področju nad sramno kostjo. Brez pravočasnega in ustreznega zdravljenja se lahko razvije v vnetje mehurja in ledvic, zato že ob prvih znakih obiščite zdravnika, ki bo po potrebi predpisal antibiotike oziroma priporočil drugačno obravnavo.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

seks , odvajanje vode

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.

Komentarji

27.11.2018 7:02:17
Kljub vsemu je en njegov del pravilen – tisti o lulanju po seksu, saj se pri tem izpirajo bakterije, s katerimi prihaja ženska v stik in so pogosti vzroki vnetja sečnih kanalov.