Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Srečen zakon – seks ali velikodušnost?

Na zadovoljstvo s seksom vpliva več dejavnikov, med njimi tudi kakovosten čas, ki ga partnerja preživita skupaj.
Na zadovoljstvo s seksom vpliva več dejavnikov, med njimi tudi kakovosten čas, ki ga partnerja preživita skupaj. (Foto: Shutterstock)

Študija, ki so jo opravili v ZDA, in sicer v okviru državnega projekta o zakonskih partnerstvih, ugotavlja, da je velikodušnost ključna prvina za srečen zakon.
Velikodušnost je lahko marsikaj, od kavice in pošiljanja rož do masaže. V študiji, v kateri je sodelovalo 1.400 poročenih parov, so partnerji, ki so poročali o visoki stopnji velikodušnosti v zakonu, petkrat pogosteje ocenili svoj zakon kot zelo srečen kot tisti, ki so menili, da je v njihovem odnosu le malo velikodušnosti.

Velikodušnost do partnerja namreč pošilja skrito sporočilo: »Zame si pomemben, cenim te.« Vendar pa velikodušnost ni tako pomembna kot seks, še ugotavljajo raziskovalci. Poročeni moški in ženske, ki so poročali o nadpovprečnem zadovoljstvu s spolnim življenjem, so svoj zakon od 10- do 13-krat pogosteje ocenili kot zelo srečen kot tisti, ki so bili z njim nezadovoljni.

Toda na zadovoljstvo s spolnim življenjem vpliva več dejavnikov, med njimi velikodušnost, predanost in kakovosten čas, ki ga partnerja preživita skupaj. Žene, ki si z možem enakovredno delijo gospodinjska opravila, so bolj zadovoljne tudi s spolnim življenjem. Življenje zunaj spalnice namreč pomembno vpliva na dogajanje v spalnici.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

seks , velikodušnost

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.