Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Glavne jedi

Riž s kokosom

(Foto: Diana Anđelić)

Riž na drugače način.

Potrebujete (2-3 osebe)

  • dve žlici kokosove maščobe
  • žlička semen koromača
  • janež
  • žlica kurkume v prahu
  • skodelica nepoliranega riža
  • skodelica kokosove moke
  • žlica cimeta
  • 4 skodelice vode
  • med
  • rjavi sladkor

Priprava

V posodi segrejemo dve žlici kokosove maščobe, dodamo po žličko semen komarčka in janeža ter žlico kurkume v prahu. Nekajkrat premešamo, nato v posodo stresemo skodelico nepoliranega riža katere koli sorte in skodelico kokosove moke. Na zmernem ognju mešamo 2 do 3 minute, nato umešamo žlico cimeta v prahu ter zalijemo s 4 skodelicami vode.

Pustimo, da zavre, nato zmanjšamo ogenj in na nizkem ognju − odvisno od sorte riža − kuhamo od 20 do 40 minut oziroma toliko časa, da se raven riža in tekočine izenačita. Takrat ugasnemo ogenj in pustimo riž v pokriti posodi še vsaj 30 minut, da vsrka tekočino. Nato jed naložimo v skodelice in jo po želji osladimo z medom ali najbolje rjavim sladkorjem.

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.