Predjedi

Pečen česen

(Foto: Diana Anđelić)

Te izredno enostavne jedi sploh ni treba podcenjevati. V pečici česen izgubi ostrino in postane prijetno sladkega okusa.

Potrebujete (2 - 3 osebe)

  • 2 glavici česna
  • 4 vejice timijana
  • 2 žlici olivnega olja

Priprava

Pečico segrejete na 180°C. Glavice česna lahko pustite cele, lahko pa odrežete tanko rezino na vrhu, tako da se pokaže notranjost strokov. Česen in vejice timijana položite v pekač in prelijete z olivnim oljem. Prekrijete s folijo. Pečete, dokler ne postanejo mehke in zlato rjave barve (približno 1 uro). Iz sladkega pečenega česna lahko pripravite različne namaze ali pa ga samega zgolj namažete na sveže pečen črn kruh.

Katarina Čas

Katarina Čas, TV voditeljica

Katarinina zgodba s hrano se začne v osnovni šoli, ko je plesala v plesni šoli …

več
Jan Plestenjak

Jan Plestenjak, pevec

Čeprav je hladilnik Jana Plestenjaka zelo velik in ima zamrzovalnik, ki ga nikoli …

več
Nataša Tič Ralijan

Nataša Tič Ralijan, igralka

Nataša vsako jutro najprej popije pet tablet beljakovin in jih poplakne z oživljeno …

več