Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Sladice

Sladoled s karamelnimi koščki brioša

(Foto: Jupiterimages)

Tako pa so Američani poenostavili francosko sladico.

Potrebujete (3 - 4 osebe)

  • 6 žlic masla
  • 1 skodelico sladkorja
  • 1/4 skodelice vode
  • 200 g na koščke narezanega maslenega peciva (brioša)
  • vaniljev sladoled

Priprava

Kos papirja za peko razgrnete na delovni pult. V srednje veliko ponev, ki jo postavite na srednje močen ogenj, daste maslo, sladkor in vodo. Mešate, dokler se sladkor ne stopi (približno dve minuti). Ko začne sladka tekočina vreti, počasi spreminja barvo. Približno v štirih minutah postane rjave, ambraste barve in takrat je sladkor karameliziral. Odstavite in v ponev stresete koščke narezanega peciva. Dobro premešate, tako da jih karamelizirani sladkor prekrije, nato jih pretresete na pripravljen papir. Ohlajene postrežete s sladoledom.

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.