Zelenjavna jed, usklajena
z livingstonsko dieto.Temeljna načela pripravljanja zelenjavnih jedi po livingstonski dieti
so raznolikost, obilnost in okusnost.
1. Bučke prerežite in iz polovic z žlico odstranite semena in mehki del mesa.
2. Polovice očiščenih bučk 5 minut kuhajte v slani vodi. Pazite, da se ne prekuhajo, saj morajo ostati trdne.
3. Sredico bučk narežite ter jo pomešajte z beluši, čebulo, gobami, paradižnikom in začimbami.
4. V multipraktik dajte zdrobljena sezamova semena, vodo, kvas in zelenjavno začinko. Mešajte, da dobite enotno zmes, in jo dodajte zelenjavi. Vse skupaj temeljito premešajte.
5. Z zelenjavno zmesjo nadevajte bučke.
6. Postrezite takoj, skupaj z oreščki. Na osebo potrebujete približno 0,5 dcl oreščkov.
Različica:
Polnjene bučke dajte v vročo pečico in jih rahlo popecite. Postrezite jih takoj ali hladne.