Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Glavne jedi

Testo za pice

Priprava testa za pico je precej enostavna.
Priprava testa za pico je precej enostavna.

Priprava testa je precej enostavna, ko pa postanemo bolj izkušeni, lahko testo za pico popolnoma priredimo našemu okusu: nekaterim je všeč, če je testo debelo kot kruh, drugi imajo raje tanko kot papir.

Priprava

V kozarec zlijemo toplo vodo in mleko, dodamo še sladkor in žlico moke, premešamo in nadrobimo kvas. Ko se gladina penasto dvigne, se lotimo testa. V posodo stresemo moko in sol, naredimo luknjo (lahko dodamo tudi jajce) in vanj zlijemo raztopljen kvas. Mešamo toliko časa, da postane testo vsaj malo elastično. Prilijemo še olje in gnetemo, dokler ni popolnoma gladko.

Če je testo preveč mokro, dodamo nekoliko moke. Testo položimo na delovni pult in gnetemo še minuto ali dve. Potem ga zavijemo v mokro krpo za 3 do 5 minut. Ponovno pregnetemo. Če je testo mehko, a čvrsto, je pripravljeno. Počiva naj še pol ure, nato ga narahlo pognetemo in s prsti razpotegnemo po naoljenem pekaču. Debelina testa naj bo od pol do 1 cm. Obložimo in spečemo.

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.