Slastna jesenska piza iz hrušk.
* 500 g hrušk
* 250 g pirine bele moke
* 6 žlic eritritola (sladilo brez kalorij)
* 2 žlički pecilnega praška
* 0,5 žličke soli
* 100 g stopljenega kokosovega olja
* 2 veliki jajci
* 3 žlice arašidovega masla (po želji)
Pekač za pito premažemo z žličko olja. Hruške operemo, obrišemo, olupimo, jim odstranimo peclje in peščišča ter jih narežemo na koščke. V skledo presejemo moko, pecilni prašek in sol. Dobro premešamo. V drugi skledi z ročno metlico zmešamo olje, jajci in eritritol. Tekočo zmes prilijemo k suhi in dobro premešamo, da dobimo enotno maso. Na koncu vanjo vmešamo hruške. Testo zlijemo v pekač in damo v pečico, ki smo jo segreli na 175 stopinj Celzija. Pečemo približno 40 minut, da pita dobi lepo zlato barvo. Potem jo stresemo iz pekača, počakamo 30 minut in okrasimo z arašidovim maslom.