Sladice

Sirni kruhki brez moke

Sirni kruhki brez moke.
Sirni kruhki brez moke. (Foto: Malinca)

Zdravi in hitro narejeni sirni kruhki.

Potrebujete

  • 80 g naribanega parmezana
  • 3 jajca
  • 4 žličke konjak glukomanana v prahu
  • 1 žlico pecilnega praška
  • 1 žlico oljčnega olja
  • 3 žlice vode
  • ščepec soli

Priprava

Z mešalnikom penasto vmešamo jajca. Dodamo vodo, oljčno olje, sol in pecilni prašek ter premešamo. Vklopimo mešalnik in med mešanjem postopoma dodajamo štiri žličke konjak glukomanana. Na koncu dodamo še nariban parmezan. Dobljeno testo prelijemo v namaščen pekač za mafine (od šest do osem kosov). Pečemo 15 minut pri 180 stopinjah.

Katarina Čas

Katarina Čas, TV voditeljica

Katarinina zgodba s hrano se začne v osnovni šoli, ko je plesala v plesni šoli …

več
Jan Plestenjak

Jan Plestenjak, pevec

Čeprav je hladilnik Jana Plestenjaka zelo velik in ima zamrzovalnik, ki ga nikoli …

več
Nataša Tič Ralijan

Nataša Tič Ralijan, igralka

Nataša vsako jutro najprej popije pet tablet beljakovin in jih poplakne z oživljeno …

več