Šparglji ali beluši so idealno spomladansko živilo za razstrupljanje, privoščite si jih v različnih jedeh. Tokrat recept s polento.
Potrebujete (za 4 osebe)
200 g rumenega koruznega zdroba
500 g domačih špargljev
1 žlico masla
15 dag naribanega sira
parmezan
oljčno olje
sol in poper
Priprava
Šparglje operemo in narežemo na 2 do 3 cm dolge kose. Spodnje trde oziroma olesenele dele odrežemo in iz njih pripravimo jušno osnovo za polento. Olesenele dele špargljev damo v vrel krop in jih kuhamo 10 minut. Vzamemo jih iz vode in v isti vodi po navodilih skuhamo polento. Ko je kuhana, ji dodamo maslo, parmezan, sol in poper ter dobro premešamo.
V ponvi na oljčnem olju na hitro popražimo narezane šparglje. Solimo in popramo. V namaščen pekač stresemo polovico polente. Nanjo razporedimo polovico špargljev in nato postopek ponovimo. Na vrh potresemo nariban sir. Polento s šparglji pečemo v pečici 15 minut pri temperaturi 200 stopinj Celzija.<