Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Glavne jedi

Polenta s šparglji

Polenta s šparglji
Polenta s šparglji (Foto: Malinca)

Šparglji ali beluši so idealno spomladansko živilo za razstrupljanje, privoščite si jih v različnih jedeh. Tokrat recept s polento.

Potrebujete (za 4 osebe)

  • 200 g rumenega koruznega zdroba
  • 500 g domačih špargljev
  • 1 žlico masla
  • 15 dag naribanega sira
  •  parmezan
  • oljčno olje
  • sol in poper

Priprava

Šparglje operemo in narežemo na 2 do 3 cm dolge kose. Spodnje trde oziroma olesenele dele odrežemo in iz njih pripravimo jušno osnovo za polento. Olesenele dele špargljev damo v vrel krop in jih kuhamo 10 minut. Vzamemo jih iz vode in v isti vodi po navodilih skuhamo polento. Ko je kuhana, ji dodamo maslo, parmezan, sol in poper ter dobro premešamo.

V ponvi na oljčnem olju na hitro popražimo narezane šparglje. Solimo in popramo. V namaščen pekač stresemo polovico polente. Nanjo razporedimo polovico špargljev in nato postopek ponovimo. Na vrh potresemo nariban sir. Polento s šparglji pečemo v pečici 15 minut pri temperaturi 200 stopinj Celzija.<

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.