Glavne jedi

Zelenjavna rižota po primorsko

Zelenjavna rižota po primorsko
Zelenjavna rižota po primorsko

Predlog za lahko in zdravo večerjo.

Potrebujete (za 2 osebi)

  • 250 g riža za rižote
  • 1 čebulo
  • 1 strok česna
  • 1 korenček
  • 1 bučko
  • ½ jajčevca
  • 2 dl paradižnikove mezge
  • 1 žlico masla
  • olivno olje
  • timijan
  • sol, poper
  • parmezan

Priprava

Na oljčnem olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo na koščke narezano korenje, bučko in jajčevec. Solimo, popramo in dušimo pet minut. Dodamo sesekljan česen in ga popražimo le toliko, da zadiši. Dodamo riž in ga med stalnim mešanjem pražimo, da postekleni.

Riž zalijemo z vodo, dodamo ščepec timijana ter kuhamo 10 min. Med kuhanjem postopoma dolivamo vodo. Po 10 minutah (ko voda skoraj izpari) riž zalijemo s paradižnikovo mezgo in pokuhamo še dve minuti. Primešamo maslo, rižoto odstavimo s štedilnika in jo v pokriti posodi pustimo počivati dve minuti. Naribamo parmezan in postrežemo.

Katarina Čas

Katarina Čas, TV voditeljica

Katarinina zgodba s hrano se začne v osnovni šoli, ko je plesala v plesni šoli …

več
Jan Plestenjak

Jan Plestenjak, pevec

Čeprav je hladilnik Jana Plestenjaka zelo velik in ima zamrzovalnik, ki ga nikoli …

več
Nataša Tič Ralijan

Nataša Tič Ralijan, igralka

Nataša vsako jutro najprej popije pet tablet beljakovin in jih poplakne z oživljeno …

več