Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Predjedi

Domači jogurt

(Foto: Domači jogurt)

Domači jogurt izdelamo iz pasteriziranega mleka.

Priprava

  • Surovo mleko je potrebno prekuhati na vsaj 74 stopinjah, ni pa ga treba zavreti.
  • Prekuhano mleko nato ohladimo.
  • V liter toplega mleka vmešamo lonček navadnega kupljenega jogurta in postavimo v pečico, ogreto na 50 stopinj.
  • Pečico ugasnemo in po približno 12 urah ali čez noč je jogurt pripravljen.

Domače izdelke iz surovega mleka hranimo v hladilniku in jih čim prej porabimo, da se v njih ne bi razrasli zdravju škodljivi mikroorganizmi.

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.