Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Predjedi

Kisli kruh iz moke tatarske ajde in oljne kadulje

Kisli kruh iz moke tatarske ajde in oljne kadulje
Kisli kruh iz moke tatarske ajde in oljne kadulje

V kislem kruhu iz tatarske ajde z dodatkom moke iz chia semen (oljne kadulje) se kljub toplotni obdelavi ohranijo tako antioksidanti kot maščobne kisline. Zakaj si ga ne bi pripravili tudi vi?

Potrebujete

  • 450 g moke tatarske ajde
  • 50 g moke oljne kadulje
  • 10 g kvasa
  • 10 g kislega nastavka
  • 350 ml tople vode
  • 6 g soli

Priprava

Za boljši izkoristek nenasičenih maščobnih kislin zrnje oljne kadulje neposredno pred pripravo testa zmeljemo v moko. Moko oljne kadulje zmešamo z moko tatarske ajde. Dodamo kvas, kisli nastavek, vodo in sol in vse sestavine dobro premešamo in zamesimo v testo, ki ga gnetemo približno 5 minut. Testo pustimo vzhajati na sobni temperaturi 30 minut. Testo ponovno pregnetemo in pustimo vzhajati še 60 minut. Po pretečenem času testo razporedimo v primeren model za peko kruha in ga pečemo v pečici na 200 °C približno 45 minut oziroma dokler se skorjica kruha rahlo ne obarva.

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.