Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Juhe

Špargljeva juha s parmezanom

Špargljeva juha s parmezanom
Špargljeva juha s parmezanom (Foto: Malinca Nastja)

V sezoni špargljev ni boljšega kot sveža špargljeva juha, ki je božanskega okusa, hkrati pa odličen čistilec telesa.

Potrebujete (za 2 osebi)

  • 500 g zelenih špargljev
  • 1 strok česna
  • 1 svežo čebulo
  • 50 g parmezana
  • 2 žlici kisle smetane
  • 1 žlico masla
  • 1 žlico olivnega olja
  • 1/2 bio zelenjavne jušne kocke

Priprava

Čebulo, česen in šparglje (razen vršičkov) narežemo na drobne koščke in vse skupaj pražimo na maslu 10 minut. Nato dodamo pol litra vrele vode, v kateri smo stopili polovico jušne kocke. Kuhamo 20 minut, nato dodamo parmezan in kislo smetano. Vse skupaj dobro zmiksamo s paličnim mešalnikom. Na žlici olivnega olja prepražimo špargljeve vršičke in z njimi okrasimo juhico. Po vrhu pa lahko naribamo še parmezan.

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.