Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Sladice

Bananini velikanski piškoti s karamelo

Bananini velikanski piškoti s karamelo
Bananini velikanski piškoti s karamelo (Foto: Tereza Poljanič)

Posladkajte se z velikanski bananini piškoti, ki so popolni s kančkom masla in marmelade.

Potrebujete

  • 1 skodelico mandljev
  • 2 skodelici pirine moke*
  • 1 jušno žlico pecilnega praška
  • 1 čajno žličko cimeta
  • 1/2 čajne žličke ingverja v prahu
  • ščep soli
  • 1/3 skodelice ohlajenega kokosovega olja
  • 2 banani**
  • 1/4 skodelice mandljevega mleka
  • 2 jušni žlici javorjevega sirupa ali medu
  • 1/2 čajne žličke vanilje

Karamela
  • 1/2 skodelice datljev
  • 1/2 skodelice toplega mandljevega mleka
  • 2 jušni žlici mandljevega masla ali tahinija
  • velik ščep soli
  • 1/2 čajne žličke vanilje
  • 1 jušna žlica limoninega soka (po želji)
  • 2 jušni žlici kokosovega olja

*Za brezglutensko različico uporabite skodelico mandljeve in skodelico riževe moke.
** Banane lahko zamenjate z bučnim pirejem.

Priprava

Segrejte pečico na 220 °C. Postavite mandlje na pekač in jih vsaj tri minute pražite v pečici. Pustite, da se ohladijo, nato jih narežite. V skledi zmešajte pirino moko, mandlje, pecilni prašek, cimet, ingver, sol. Dodajte ohlajeno kokosovo olje in z vilicami premešajte v moko, dokler ne dobite drobtinaste teksture.

V drugi skledi zmešajte vse tekoče sestavine, z vilicami pretlačite banane, dodajte mleko, vaniljo, javorjev sirup in dobro premešajte. Dodajte tekoče sestavine v suhe in premešajte, tudi z rokami, če je potrebno. Oblikujte v krog in razdelite maso z nožem na 8 delov. Vsakega postavite na svoje mesto in pecite 15 minut. Medtem naredite karamelo.

Za karamelo vse sestavine zmešajte v mešalniku, dokler ne postanejo gladke, po potrebi dodajte še vodo. Piškote pustite, da se ohladijo in jih okrasite s karamelo in z dodatnimi oreščki.

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.