Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Sladice

Nebeško mehki čokoladni piškoti

Nebeško mehki čokoladni piškoti
Nebeško mehki čokoladni piškoti (Foto: Tereza Poljanič)

Čokoladni piškoti narejeni iz črnega fižola namesto moke!

Potrebujete

Za recept:

  • 1 konzerva skuhanega črnega ali rdečega fižola
  • 2 jušni žlici kokosovega olja
  • 4 jušne žlice riževe moke
  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 6 jušnih žlic kakava v prahu
  • 4 jušne žlice kokosovega sladkorja
  • 2 jušni žlici javorjevega sirupa (po želji)
  • 2 jušni žlici mleka
  • 1 čajna žlička vanilje
  • velika pest narezane črne čokolade

Za preliv:
  • 2 jušni žlici mandljevega masla
  • 2 jušni žlici kokosovega olja
  • 1 jušna žlica kakava v prahu
  • 2 jušni žlici javorjevega sirupa ali agave
  • 1 čajna žlička kave (po želji)


Priprava

Vse sestavine razen čokolade dajte v multipraktik. Ko dobite gladko maso, primešajte narezano čokolado in oblikujte v piškote. Pecite jih 20 minut na 180 °C. Zelo pomembno – po peki jih pustite, da se popolnoma ohladijo, ker so brezglutenski in potrebujejo čas, da ne razpadejo. Medtem naredite preliv.
Vse naštete sestavine premešajte in jih prelijte čez piškote. Okrasite s kakavovimi zrni.

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.