Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Sladice

Vegansko jabolčno pecivo z makom

Vegansko jabolčno pecivo z makom
Vegansko jabolčno pecivo z makom (Foto: Tereza Poljanič)

Ste že slišali za akvafabo? Nisem mogla verjeti, ko sem odkrila to, prav zares revolucionarno sestavino. Akvafaba je voda, ki ostane ali v konzervi čičerike ali ko čičeriko skuhamo (lahko so tudi druge stročnice, vendar ima čičerika nevtralen okus in barvo). Akvafaba je veganski nadomestek za jajca in res deluje! Lahko jo stepate v sneg, čisto enako kot beljake, z njo naredite princeske, pavlovo ali macronse. Merilo je: tri jušne žlice za eno jajce. Tokrat  enostaven recept z aquafabo.

Potrebujete

  • 1 skodelico pirine moke
  • 1 čajno žlička sode bikarbone
  • 1 čajno žlička pecilnega praška
  • ščep soli
  • 1 čajno žlička vanilje
  • 1 čajno žlička cimeta in ingverja v prahu
  • 1/4 skodelice akvafabe
  • 1/4 skodelice kokosovega olja (stopljenega)
  • 1 jušno žlica jabolčnega kisa
  • 1/4 skodelice jabolčne čežane
  • 3/4 skodelice kokosovega sladkorja
  • 1 jabolko
  • 2 jušni žlici maka
  • kanček ruma

Priprava

Segrejte pečico na 175 °Celzija. Pripravite tortni obod. V veliki posodi premešajte suhe sestavine (moka, soda bikarbona, pecilni prašek, sol, vanilja, cimet in ingver v prahu, mak in rum). V drugi skledi zmešajte sladkor, jabolčno čežano, kokosovo olje. Vlijte mokre sestavine v suhe in rahlo premešajte. Stepajte akvafabo, da nastane sneg, vlijte v skledo in ponovno rahlo premešajte. Na dno pekača položite narezano jabolko in čez polijte testo. Pecite 20-25 minut. Postrezite z vegansko karamelo. Recept boste našli v knjigi Zdravo, Tereza!


Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.