Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Sladice

Veganska slivova torta s hrustkom

Veganska slivova torta s hrustkom
Veganska slivova torta s hrustkom (Foto: Tereza Poljanič)

Vegansko slivovo torto lahko postrežete ali toplo ali ohlajeno z veliko kepico zdravega sladoleda ali stepene kokosove smetane.

Potrebujete

Torta

  • 300 g pirine moke
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • 1 čajna žlička soda bikarbone
  • 1 čajna žlička kardamoma
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 1/2 čajne žličke ingverja v prahu
  • 1/2 čajne žličke vanilje
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 90 ml kokosovega olja
  • 230 ml agave
  • 300 ml riževega ali mandljevega mleka
  • 1 čajna žlička jabolčnega kisa
  • 6 sliv

Vrhnji hrustek
  • 175 g pirinih kosmičev
  • 80 ml agave
  • 70 g mandljev ali narezanih orehov
  • 2 jušni žlici pirine moke
  • 80 g strjenega kokosovega olja
  • ščepec soli

Priprava

V skledo stresite vse suhe sestavine (pirina moka, pecilni prašek, soda bikarbona, začimbe) in premešajte. V drugi skledi premešajte vse tekoče sestavine (agava, kokosovo olje, mandljevo mleko in kis). Počasi premešajte tekoče sestavine v suhe in ponovno premešajte. Vlijte v tortni model in položite narezane slive po vrhu. Naredite še hrustek, premešajte vse sestavine in potresite po torti. Pecite 40 minut na 180 °C. Ko je pečena, pustite, da se malo ohladi, preden jo vzamete iz tortnega modela.

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.