Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Sladice

Zdrava torta s tamarilom

Zdrava torta s tamarilom
Zdrava torta s tamarilom (Foto: Tereza Poljanič)

Tamarilo je sadje, ki raste na Novi Zelandiji, v receptu ga lahko zamenjajte s hruško ali jabolkom.

Potrebujete

Torta

  • 5 sadežev tamarilo* (ali jabolk ali hrušk)
  • 1/4 skodelice kokosovega sladkorja
  • 150 g mandljevega masla ali 100g kokosovega olja
  • 3/4 skodelice kokosovega sladkorja
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 2 jajci
  • 1 čajna žlička cimet
  • 1 skodelica pirine ali kamutove moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 100 g zmletih mandljev


Vrhnji hrustek
  • 25 g stopljenega masla
  • 1/4 skodelice kokosovega sladkorja
  • 1/2 pomaranče
  • 1/2 skodelice ovsenih kosmičev
  • 1/2 skodelice narezanih mandljev

Priprava

Olupite tamarilo in premešajte s kokosovim sladkorjem ter pustite na strani. V skledi premešajte maslo in sladkor, dodajte eno jajce in premešajte, nato dodajte še drugo jajce in premešajte. Vmešajte še cimet, sol, zmlete mandlje in pecilni prašek. Na koncu dodajte moko in premešajte. Vlijte v tortni model in po vrhu dodajte sadje. Naredite še hrustek, premešajte vse sestavine in posipajte po vrhu. Pecite na 180 °C od 40 do 50 min. Postrezite s sladoledom ali kokosovo smetano.


Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.