Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Sladice

Presna kokosova torta

Presna kokosova torta
Presna kokosova torta (Foto: Tereta Poljanič)

Slastna in zdrava presna torta.

Potrebujete

Skorja

  • 2/3 skodelice kaljene ajdove kaše (ali dodatnega kokosa ali ovsenih kosmičev)
  • 1/4 skodelice lanenega semena
  • 3/4 skodelice nastrganega kokosa
  • ščep soli
  • 1/2 skodelice mehkih medjool datljev (če niso mehki, jih namočite v vodi, na koncu odcedite)
  • 1/2 čajne žličke ingverja v prahu

Krema
  • *kokosov jogurt
  • 2 jušni žlici limonine lupine
  • 1/4 skodelice limoninega soka
  • 2/3 skodelice kokosovega sladkorja
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1 jušna žlica vaniljevega ekstrakta
  • 3/4 skodelice kokosovega masla (stopljenega)
  • 1/4 granatnega jabolka

* Kokosov jogurt

  • 4 skodelice mesa mladega kokosa
  • 3/4 skodelice kokosove vode
  • 2 čajni žlički probiotičnega praška

Priprava

Za jogurt zmešajte kokosovo meso in kokosovo vodo v mešalniku, dokler ne dobite gladke zmesi, ki spominja na jogurt. Dodajte probiotik in ponovno zmešajte. Postavite v skledo in pokrijte s krpo, pustite čez noč, dokler ne dobi okusa po jogurtu. Nato postavite v hladilnik.

Za skorjo v mešalniku zmešajte laneno seme, kokos, ajdo in morsko sol, nato dodajte narezane datlje in ingver. Mešajte, dokler ne dobite lepljive mase. Trdno pritisnite skorjo v pripravljeni tortni model.

Za nadev v mešalniku zmešajte kokosov jogurt, limonin sok in lupinico, kokosov sladkor, sol, dokler ne dobite kremaste teksture. Dodajte kokosovo maslo in ponovno premešajte. Na koncu dodajte še granatno jabolko in vlijte maso v tortni obod. Postavite v zamrzovalnik za vsaj 6 ur.

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.