Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Sladice

Bogata sladoledna torta z jagodami

Bogata sladoledna torta z jagodami
Bogata sladoledna torta z jagodami (Foto: Tereza Poljanič)

Bogata sladoledna torta z jagodami, ki je lahka in osvežilna.

Potrebujete

Skorja:

  • 200 g (1 1/2 skodelice) nesoljenih pistacij (brez lupine)
  • 100 g (1 skodelica) bučnih semen
  • 12 datljev (namočenih za 20 min)
  • 2 jušni žlici kokosovega olja
  • 1 čajno žličko soli
  • vanilja

Krema:
  • 200 g (1 1/2 skodelice) jagod
  • sok polovice limone
  • 100 ml (1/2 skodelice) medu (za vegane: rižev sirup, agava itd.)
  • 500 g (2 skodelici) sira maskarpone ali grškega jogurta (za vegane: sojin jogurt)

Priprava

Bučna semena popecite na ponvi na majhnem ognju (približno 8 minut). Dodajte v mešalnik s pistacijami in soljo. Dodajte ščepec vanilje. Z mešalnikom mešajte približno 30 sekund, dokler ne dobite krhke konsistence. Dodajte datlje in kokosovo olje. Mešajte še naprej, dokler ne dobite lepljive skorje. Mešanico vlijte v 20 cm tortni obod.

Za kremo zmešajte najprej jagode, med in limonin sok, nato dodajte sir maskarpone in mešajte nadaljnjih 30 sekund. Zmes vlijete na vrhu skorje v tortni obod ter ga postavite v zamrzovalnik za približno dve uri. Okrasite s svežim sadjem.

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.