Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Sladice

Veganski čokoladni sladoled

Veganski čokoladni sladoled
Veganski čokoladni sladoled (Foto: Tereza Poljanič)

Za čokoladni sladoled potrebujemo malce več časa, a je vreden vsake minute, pa še veganski je.

Sladoled ni le poslastica, ki nas poživi, odžeja in ohladi, ampak ima tudi visoko energijsko vrednost, seveda tisti sladoled, ki ga pripravimo sami doma. Ni lepšega kot zdrav sladoled, za katerega vemo, kaj smo dali vanj in se brez slabe vesti pregrešimo.

Potrebujete

  • 1 konzervo polnomastnega kokosovega mleka
  • 1 jušna žlico koruznega škroba ali marantine moke (arrowroot starch)
  • 1 čajno žličko vanilje
  • ščep soli
  • 3 jušne žlice presnega kakava v prahu

Priprava

Odpremo kokosovo mleko in ga prelijemo v ponev. Zavremo z vaniljo, škrobom, soljo in kakavom v prahu. Mešamo približno pet minut, dokler se masa malo ne zgosti. Postavimo jo v hladilnik za vsaj 3-4 ure, da se ohladi.

Nato uporabimo naš aparat za izdelovanje sladoleda (dobimo ga v trgovinah po zelo ugodni ceni). Vlijemo v aparat in nadaljujemo po navodilih proizvajalca. Če aparata nimate, lahko poskusite tako, da maso postavite v zamrzovalnik in jo premešate vsakih 20 minut. Postrezite v kornetu ali s svežim sezonskim sadjem.

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.