Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Vrsta: Sladice
10. december 2018

Potica velikanka z orehi

Slastna potica z orehi iz pirine moke. V skodelico vlijemo mleko, dodamo kvas in ščepec sladkorja in pustimo nekaj minut na toplem, da kvas vzhaja. V drugi posodi zmešamo vse preostale sestavine, dodamo mešanico s kvasom in z rokami zgnetemo v testo. Testo naj pokrito na toplem vzhaja 30 minut. Medtem pripravimo nadev. Zmešamo vse sestavine razen mleka, ki ga segretega dodamo na koncu in ponovno premešamo. Vzhajano testo razvaljamo na debelino do 1 cm, premažemo z nadevom in zavijemo v rulado. Postavimo v okrogel namaščen pekač. Pečemo 50–60 minut na 180 °C. več
Vrsta: Sladice
4. december 2018

Veganska kokosova potica

Veseli december je končno tu! Tu je recept za popolnoma vegansko potičko, pripravljeno na moj način. Potica je gotovo najbolj znana in najbolj razširjena tradicionalna slovenska jed in po svoji navadi moram malo razburkati tradicionalne recepte. Za lepo temno barvo testa sem uporabila kakav, za sočnost pa kokosovo olje in kokosovo smetano. Najprej … več
Vrsta: Predjedi
11. november 2018

Jajca s hrenom

V kulinariki hren uporabljamo za začinjanje omak, kot prilogo mesnim in ribjim jedem, pa tudi v izdelkih iz majoneze in gorčice. Srednje veliko korenino hrena naribamo, malo pustimo, da se prevetri, v ta namen ga lahko tudi operemo. Skuhamo in narežemo štiri jajca, dodamo hren, kis, sončnično in bučno olje, sol in poper. Dobro premešamo in postrežemo … več

Članki s področja »Recepti«

Vrsta: Predjedi
26. oktober 2018

Domači jogurt

Surovo mleko je potrebno prekuhati na vsaj 74 stopinjah, ni pa ga treba zavreti. Prekuhano mleko nato ohladimo. V liter toplega mleka vmešamo lonček … več
Vrsta: Glavne jedi
10. september 2018

Pica iz krompirja

Sama priprava vam vzame le 5 minut, krompir pa pečemo 25 minut. Pečico segrejte na 200 °C. Narežite 8 rezin krompirja, debelih 2 milimetra. Krompirjeve … več
Vrsta: Predjedi
24. avgust 2018

Kisli kruh iz moke tatarske ajde in oljne kadulje

Za boljši izkoristek nenasičenih maščobnih kislin zrnje oljne kadulje neposredno pred pripravo testa zmeljemo v moko. Moko oljne kadulje zmešamo z moko … več
Vrsta: Glavne jedi
21. avgust 2018

Bučkini polpeti s koruzno moko

Bučki naribamo, solimo in pustimo. Čez pol ure ožamemo. Dodamo jajca, naribano korenje in sir, posujemo z moko, popramo in solimo. Dobro premešamo. … več
Vrsta: Sladice
20. avgust 2018

Sladoled iz banan in arašidov

Banane narežemo na manjše koščke in jih damo v mešalnik. Dodamo ostale sestavine in zmešamo. Damo v aparat za pripravo sladoleda. Pripravljen sladoled … več