Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Vrsta: Glavne jedi
11. april 2019

Polenta s šparglji

Šparglji ali beluši so idealno spomladansko živilo za razstrupljanje, privoščite si jih v različnih jedeh. Tokrat recept s polento. Šparglje operemo in narežemo na 2 do 3 cm dolge kose. Spodnje trde oziroma olesenele dele odrežemo in iz njih pripravimo jušno osnovo za polento. Olesenele dele špargljev damo v vrel krop in jih kuhamo 10 minut. Vzamemo jih iz vode in v isti vodi po navodilih skuhamo polento. Ko je kuhana, ji dodamo maslo, parmezan, sol in poper ter dobro premešamo. V ponvi na oljčnem olju na hitro popražimo narezane šparglje. Solimo in popramo. V namaščen pekač stresemo polovico polente. Nanjo razporedimo polovico špargljev in nato postopek ponovimo. Na vrh potresemo nariban sir. … več
Vrsta: Glavne jedi
1. april 2019

Zelenjavna rižota po primorsko

Predlog za lahko in zdravo večerjo. Na oljčnem olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo na koščke narezano korenje, bučko in jajčevec. Solimo, popramo in dušimo pet minut. Dodamo sesekljan česen in ga popražimo le toliko, da zadiši. Dodamo riž in ga med stalnim mešanjem pražimo, da postekleni. Riž zalijemo z vodo, dodamo ščepec timijana ter kuhamo … več
Vrsta: Predjedi
24. marec 2019

Čemažev namaz

Čemaž je pravzaprav divji česen in velja za eno najokusnejših užitnih divjih rastlin. Nabiramo ga od marca do maja. Je poln vitaminov in rudninskih snovi in je zato odličen za razstrupljanje. Liste čemaža nasekljamo na majhne koščke. Skuto, kislo smetano in ostale sestavine zmešamo, nato pa dodamo še nasekljane liste čemaža ter vse skupaj zmešano. več

Članki s področja »Recepti«

Vrsta: Glavne jedi
21. marec 2019

Testo za pice

V kozarec zlijemo toplo vodo in mleko, dodamo še sladkor in žlico moke, premešamo in nadrobimo kvas. Ko se gladina penasto dvigne, se lotimo testa. V … več
Vrsta: Juhe
6. marec 2019

Čemaževa juha

Sveže čemaževe liste najprej poparimo in zmeljemo skupaj z nekaj vode. Na žlici masla z moko naredimo svetlo prežganje. Dodamo prej pripravljeno čemaževo … več
Vrsta: Glavne jedi
13. februar 2019

Skutne palačinke

V mešalniku zmešamo sestavine za testo, da dobimo gladko (gosto) maso. Ponev rahlo namastimo s kokosovim oljem, testo z žlico vlijemo v ponev in pečemo … več
Vrsta: Glavne jedi
11. februar 2019

Zajtrk v kozarcu

V steklen lonček vsujemo pirine kosmiče, eritritol in cejlonski cimet. Dobro premešamo. Prelijemo z grškim jogurtom, posujemo z mandlji, čeznje zložimo … več
Vrsta: Napitki in koktalji
24. januar 2019

Napitek za mrzle dni

Začimbe zmešajte in jih prelijte z vročo vodo. Preden napitek zaužijete, naj stoji nekaj minut. Osladitega lahko z medom, rjavim sladkorjem ali javorovim … več