Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Ljubezen na delovnem mestu

Privlačnost in zaljubljenost se lahko zgodita kjerkoli in kadarkoli. Tudi v službi. Mnenja o tem, ali so partnerske zveze med sodelavci za posel, vzdušje in motivacijo koristne ali ne, so deljena; v splošnem velja prepričanje, da je pri tem potrebna velika mera previdnosti. Ko se dva člana delovnega kolektiva romantično zapleteta, namreč to utegne zaplesti tudi odnose v službi in slabo vplivati na storilnost – sploh če sprva burni ljubezni sledi razveza, ki je ljubimca ne prenašata najbolje. Z upoštevanjem nekaterih osnovnih pravil spoštljivosti, diskretnosti in odkritosti pa lahko partnerske zveze med sodelavci celo izboljšajo storilnost, moralo, sodelovanje in stabilnost delovnega okolja, tako da so na koncu srečni vsi: šef, ki ima srečne delavce, novopečena partnerja, ki obelodanita svojo ljubezen, in njuni sodelavci, s katerimi delita svojo srečo.

Zakaj se ljudje na delovnem mestu zbližajo?

Na delovnem mestu preživimo približno tretjino življenja, zato pogostost razmerij na delovnem mestu ne preseneča. Občutki privlačnosti so med sodelavci že v osnovi neizogibni in skladni s človeško naravo: ko vstopimo skozi vrata delovnega mesta, hormonov pač ne moremo izključiti in jih znova vključiti, ko se vrnemo domov. Poleg tega zaradi preobilice dela vse manj izkoriščamo družabne priložnosti zunaj delovnega mesta, saj nam za to zmanjkuje časa in energije. Delovno mesto je torej razmeroma stabilno okolje, kjer imamo dovolj časa, da o ljudeh, ki nas obdajajo in s katerimi tesno sodelujemo, izvemo več in hitreje, kot bi se kje drugje. Pri tem občutimo varnost: lažje je vstopiti v odnos z nekom, ki ga že dobro poznamo; v njegovem objemu se počutimo varneje kot v objemu človeka, ki smo ga pravkar spoznali v lokalu.
Še posebno tesno se povežejo ljudje, ki skupaj delajo v stresnih razmerah. Interakcije, povezane z delom, nam ponujajo priložnosti, da spoznamo njihove ideje, občutke, ambicije, zanimanja, vrednote in osebne navade. Redno sodelovanje pri dejavnostih, ki nas zbližujejo, lahko hitro postane osnova za nezaveden razvoj privlačnosti in intimnih odnosov, ki temeljijo na realnosti vsakodnevnih izkušenj in stikov. Če tako zvezo vodimo premišljeno, se lahko nadejamo tudi njene prihodnosti (seveda, če si te prihodnosti želita oba). V nasprotnem primeru romantično zapletanje na delovnem mestu utegne pomeniti nevarnost za obe strani, tako za zaposlenega (oziroma oba vpletena) kot za delodajalca: odnosi se skrhajo, zaradi favoriziranja utegne priti do ljubosumja, v skrajnem primeru,
ki pa niti ni tako zelo redek, pa celo do (ob)tožb o spolnem nadlegovanju.


Osnovni tipi ljubezni na delovnem mestu

Vsaka ljubezen na delovnem mestu je unikatna, vendar v splošnem razlikujemo med nekaj osnovnimi tipi, ki različno vplivajo na vzdušje v podjetju.

  • Zveza med nadrejenim in podrejenim. Ne glede na to, kdo je bil pobudnik, je tovrstno ljubezensko razmerje za delovno okolje najbolj tvegano in uničujoče, zato ga močno odsvetujemo. Hierarhični odnos (tako kot vsak odnos, v katerem je neenakost osnova za moč) je namreč mogoče negativno izkoriščati: trgovanje s spolnostjo v zameno za promocijo, pospešeno upadanje morale med drugimi zaposlenimi … Take zveze tudi najhitreje razpadejo in imajo najbolj pogubne posledice, saj mora po koncu zveze skoraj praviloma eden od bivših ljubimcev oditi iz službe (ali pa v njej po razpadu zveze trpi).
  • Zveza med sodelavcema. Taka zveza je sprejemljivejša in jo je lažje izpeljati ter nadzirati, vendar tudi ni brez tveganj. Če se konča slabo, lahko enako slabo vpliva na odnose v službi in padec storilnosti.
  • Avanture. To so kratka romantična razmerja, katerih resnost je odvisna od vloženih čustev in ciljev ter od tega, kako ljubimca preneseta konec afere.
  • Dolgoročni odnosi/partnerske zveze. Dejstvo je, da si večina ljudi, ki se romantično zapletejo, želi dolgoročnega odnosa, kar se včasih tudi dejansko zgodi. Tudi časovno daljše zveze so najuspešnejše, če gre za odnos med sodelavcema, če pa se romantično zapleteta in odločita za skupno pot nadrejeni in podrejeni, je takšna zveza skoraj praviloma obsojena na to, da bo moral eden ali drugi zapustiti službo (govorice o favoriziranju poslabšajo medsebojne odnose med zaposlenimi).
  • Zunajzakonska afera. To je še ena neprijetna oblika razmerja na delovnem mestu, katere posledice najbolj občutijo prevarani partnerji. Ko se afera razkrije, zakon navadno razpade, to pa vpliva tudi na delovno moralo in vzdušje na delovnem mestu.
Članek se nadaljuje »


Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

ljubezen , delovno mesto , partnerski odnosi , sodelavec

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.